Cele mai citite
 


Austria: Numărul cazurilor de cancer tiroidian, aproape triplu după Cernobâl
miercuri, 27 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La peste două decenii de la catastrofa de la Cernobâl, numărul cazurilor de cancer tiroidian s-a triplat în Austria. Dacă în 1986, anul producerii accidentului, au fost înregistrate 316 cazuri, în 2008 numărul lor a crescut la 884, după cum relatează marţi postul de radio naţional ORF.
Şi în landul Steiermark au fost consemnate anual în jur de 130 noi cazuri, a precizat medicul Georg Binter, comisarul pentru protecţia împotriva radiaţiilor din Graz.

În ce priveşte repartiţia pe sexe, cancerul tiroidian (ca şi bolile tiroidei, în general) le afectează de trei ori mai mult pe femei decât pe bărbaţi, cauzele fiind de ordin genetic.

Această creştere nu poate fi totuşi pusă doar pe seama radiaţiilor de la Cernobâl, susţin medicii. Între timp, au fost puse în aplicare investigaţii mai precise, iar numărul controalelor a sporit.

Potrivit doctorului Binter, chiar dacă accidentul de la Cernobâl s-a întâmplat în urmă cu 25 de ani, efectul radioactiv al cesiului - a cărui perioada de înjumătăţire este de 30 de ani - ajuns în sol încă nu a dispărut.

Pentru depistarea precoce a maladiei, medicii recomandă controale regulate ale glandei tiroide. Cancerul tiroidian poate fi diagnosticat rapid şi este vindecabil, mai atrag ei atenţia.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Germania: Numărul de noi cazuri de cancer a crescut cu 30% din 1990 Numărul cazurilor noi de cancer din Germania a crescut cu aproape 30% din 1990, a indicat marţi Institutul Robert Koch, în ajunul celui de-al 29-lea congres german privind cancerul, care are loc la Berlin, relatează AFP.
SRN: Numărul cazurilor de cancer al sistemului nervos este în creştere în România în ultimii ani Numărul cazurilor de cancer al sistemului nervos central a crescut în ultimii ani, cea mai afectată fiind populaţia activă cu vârste între 40 şi 60 de ani, a declarat vineri într-o conferinţă de presă preşedintele Societăţii Române de Neurochirurgie (SRN), profesor doctor Mircea Gorgan.
Galaţi: Numărul cazurilor de cancer, în creştere alarmantă Numărul cazurilor nou diagnosticate de cancer în judeţul Galaţi a crescut alarmant în 2013 faţă de 2012, medicii identificând chiar de două ori mai multe cazuri de cancer la sân şi tumori maligne ale colului uterin, a anunţat, miercuri, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin...
Numărul cazurilor de cancer va creşte cu aproximativ 70% în următoarele două decenii (OMS) Cancerul reprezintă una dintre principalele cauze ale morbidităţii şi mortalităţii la nivel mondial, cu aproximativ 14 milioane de cazuri noi şi 8,2 milioane de decese cauzate de maladie în 2012, subliniază Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) într-un articol publicat miercuri pe site-ul său, cu ocazia...
Hunedoara: Numărul cazurilor de cancer de piele s-a dublat în ultimii doi ani Numărul bolnavilor care suferă de cancer de piele s-a dublat, în ultimii doi ani, în judeţul Hunedoara, în paralel constatându-se şi o creştere cu 10% a cazurilor de cancer pulmonar, potrivit datelor statistice ale Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara prezentate luni, cu prilejul unui seminar...
Harghita: Numărul cazurilor de cancer mamar este în creştere; în judeţ există un singur oncolog Numărul cazurilor de cancer de sân este în creştere în Harghita, această boală afectând persoane din ce în ce mai tinere, arată o cercetare efectuată în cadrul proiectului "Împreună pentru sănătatea sânului" şi făcută publică miercuri în cadrul unei conferinţe de presă.