Cele mai citite
 


Secţia consulară a Ambasadei României la Nicosia, închisă temporar: cinci persoane contaminate cu virusul A (H1N1)
marţi, 14 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Nicosia, 14 iul /Agerpres/ - Secţia consulară a Ambasadei României la Nicosia a fost închisă temporar până luni, 20 iulie, în urma îmbolnăvirii cu virusul gripei A/H1N1/ a personalului consular şi diplomatic din cadrul misiunii, a anunţat marţi MAE.

Măsura a fost decisă pentru a preveni contaminarea cetăţenilor care solicită servicii consulare şi pentru a permite tratarea angajaţilor care s-au îmbolnăvit.

În prezent toate cele şapte persoane aflate la post (personal diplomatic, administrativ şi membri de familie) se află sub tratament de specialitate şi sub supraveghere medicală în ambulatoriu.

Dintre acestea, cinci persoane, inclusiv ambasadorul României la Nicosia, Andreea Păstârnac, s-au îmbolnăvit cu virusul A/H1N1/, iar doi angajaţi primesc tratament profilactic.

Primele simptome au apărut în week-end, iar luni seară a fost obţinută confirmarea medicală a virusului, în urma analizelor efectuate. Starea celor cinci persoane contaminate este stabilă.

Ministerul Afacerilor Externe a informat Ministerul Sănătăţii în legătură cu această situaţie, pentru a lua măsurile ce se impun. MAE va transmite marţi la misiune 12 doze de tamiflu, puse la dispoziţie de Ministerul Sănătăţii, care să fie folosite atât pentru tratarea persoanelor contaminate, cât şi pentru a preveni îmbolnăvirea personalului care urmează să revină la post din concedii în perioada următoare.

De asemenea, MAE a luat o serie de măsuri interne suplimentare pentru atenţionarea personalului aflat la post în legătură cu riscul de îmbolnăvire în timpul exercitării misiunii în străinătate.

MAE atenţionează şi face apel la toţi cetăţenii români care au fost la secţia consulară a Ambasadei de la Nicosia în ultimele zile să-şi urmărească evoluţia stării de sănătate şi la apariţia primelor simptome ce pot sugera riscul unei îmbolnăviri cu virusul A/H1N1/ să se prezinte la doctor.

Pe perioada în care secţia consulară de la Nicosia este închisă, cetăţenii români care au nevoie de servicii consulare se pot adresa consulatelor de la Atena şi de la Salonic. MAE a luat deja măsurile necesare pentru a putea asigura preluarea fluxului de solicitări la cele două misiuni din Grecia.

Ambasada la Nicosia a demarat deja măsurile pentru informarea cetăţenilor români din Cipru în legătură cu această situaţie. AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noi cazuri confirmate de infectare cu virusul A/H1N1 Bucureşti, 25 iul /Agerpres/ - Un număr de 18 persoane, respectiv 17 studenţi şi un profesor, a fost confirmat, sâmbătă, de Institutul Naţional Cantacuzino, cu virusul gripal A/H1N1, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis AGERPRES.
Alte opt cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 Bucureşti, 24 iul /Agerpres/ - Opt cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1 au fost confirmate, vineri, de Institutul Naţional Cantacuzino în rândul a 38 de copii sosiţi în ţară joi seara din Marea Britanie, unde au petrecut vacanţa într-o tabără.
Zece cazuri noi de infectare cu virus A/H1N1 Bucureşti, 21 iul /Agerpres/ - Alte 10 cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/ H1N1 au fost înregistrate de Reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile.
''Mită'' A (H1N1) în Bulgaria Sofia, 26 iul - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Mai mulţi turişti străini au fost „amendaţi” la intrare în Bulgaria deoarece nu puteau prezenta un document care să dovedească că nu sunt bolnavi de nouă gripă.
SUA: testele umane pentru un vaccin împotriva virusului A/H1N1 vor începe în august Washington, 23 iul /Agerpres/ - Institutele medicale de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii (SUA) vor începe testele umane pentru definitivarea unui vaccin împotriva virusului A/H1N1 la începutul lunii august, a anunţat miercuri Universitatea Maryland, citată de CNN.
Australia a început testele clinice pentru un vaccin împotriva gripei porcine Canberra, 22 iul /Agerpres/ - Australia, una dintre ţările cele mai afectate de gripă porcină din zona Asia-Pacific, a început miercuri testele clinice pentru definitivarea unui vaccin împotriva gripei porcine, au anunţat surse guvernamentale, citate de AFP.