Cele mai citite
 


Bihor: Un profesor a redeschis un magazin de produse etnobotanice
joi, 28 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul judeţului Bihor, Gavrilă Ghilea, a anunţat miercuri că unul din cele trei magazine de etnobotanice, închise de autorităţi, a fost redeschis recent de patronul acestuia, care este chiar un profesor dintr-o comună apropiată de Oradea.
'Din informaţiile pe care le am, patronul acestui magazin ar fi profesor la Şcoala Generală din Sântandrei, iar directorul a spus că este un om care îşi vede de treabă. Pentru mine este însă scandalos faptul că un profesor poate comercializa etnobotanice, cu atât mai mult cu cât efectele acestora afectează tinerii, elevii în bună măsură,' a declarat prefectul, în conferinţă de presă.
Gavrilă Ghilea a adăugat că a observat personal magazinul deschis în cursul zilei de marţi, 26 aprilie, fiind situat chiar în centrul municipiului, în spatele teatrului orădean. De asemenea, prefectul a precizat că a luat deja primele măsuri pentru a vedea dacă este sau nu respectată legea.
Activităţile de control ale echipelor mixte, constituite în februarie, prin ordin al prefectului, au dus la aplicarea unor amenzi în valoare de peste 70 de mii lei. În cele din urmă, un magazin şi-a încetat activitatea, prin decizia patronului, iar în cazul celorlalte două magazine, OJPC Bihor a emis decizii de închidere pe o perioadă de 6-12 luni.
Acest lucru a fost anunţat ca un succes al instituţiilor implicate în această acţiune, în cadrul unei videoconferinţe cu ministrul Traian Igaş, în cursul săptămânii trecute.
'Patronii unor astfel de magazine se arată însă deosebit de perseverenţi şi caută mereu să zădărnicească eforturile noastre. Singura lor obsesie este profitul pe seama sănătăţii tinerilor consumatori de produse periculoase. Dar sunt convins că reacţia instituţiilor abilitate să intervină va fi promptă şi eficientă,' a conchis prefectul judeţului. AGERPRES/(A-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Prefectul a anunţat închiderea a două magazine de etnobotanice Prefectul judeţului Bihor, Gavrilă Ghilea a declarat, miercuri, că din cei peste 700 de cumpărători de produse etnobotanice identificaţi în decurs de o lună, 48 sunt minori care au intrat într-un program de consiliere al Poliţiei municipiului Oradea.
Prefectul judeţului Bihor: La Oradea nu mai există niciun magazin de vise Prefectul judeţului Bihor, Gavrilă Ghilea, a declarat miercuri că la Oradea nu mai există niciun magazin 'de vise' deschis, dar a solicitat sprijinul societăţii civile, în special al părinţilor, pentru a se alătura efortului "comun şi necesar" în educarea tinerilor.
Bihor: Examinări medicale pentru elevi, susţinute de Primăria Oradea Primăria municipiului Oradea a iniţiat în acest an, în premieră naţională, un program anual de screening pentru elevii orădeni din clasele I-a şi a V-a, care vor beneficia de examene gratuite medicale.
Bihor: Mii de plicuri cu substanţe psihotrope confiscate de poliţiştii antidrog Mii de plicuri conţinând substanţe cu efecte psihotrope au confiscate joi de poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Oradea, a anunţat vineri IPJ Bihor.
Bihor: Primăria Oradea a evaluat starea sănătăţii copiilor din clasele I şi a V-a Primăria Oradea, singura administraţie locală din ţară care a demarat un program-pilot de evaluare medicală a copiilor, a prezentat joi rezultatele programului de screening care arată 'un grad mediu de probleme'.
Timiş: Etnobotanice, descoperite de poliţişti într-un autoturism Aproximativ 500 de grame de produse etnobotanice au fost descoperite într-un autoturism de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiş, împreună cu poliţiştii din cadrul Biroului Poliţiei Rutiere Timişoara şi cu ofiţerii Brigăzii pentru Combaterea Crimei Organizate şi Antidrog Timişoara.