Cele mai citite
 


Cancerul, bolile cardiovasculare şi malaria provoacă cele mai multe decese în lume
joi, 28 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cancerul, bolile cardiovasculare şi malaria sunt bolile care încă provoacă cele mai multe decese la nivel internaţional, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).
În ciuda progreselor medicinei, încă se mai lucrează la descoperirea unei terapii eficiente pentru vindecarea completă a cancerului, una dintre bolile care provoacă cel mai mare număr de decese la nivel mondial.
Numărul de bolnavi de cancer creşte simţitor de la an la an. În România, statisticile arată o creştere a cazurilor de cancer de la 40.000, câte erau în anul 1994, la 98.000 în 2011. S-a înregistrat o creştere cu aproximativ 3.000 de cazuri anual din 1994 pînă în prezent.
În ciuda progreselor medicinei, cancerul este încă o boală incurabilă. Tratamentele existente ajută la prelungirea duratei de viaţă a pacienţilor, îmbunătăţesc calitatea vieţii pacientului pe timpul bolii, dar încă nu s-a descoperit o terapie pentru vindecarea acesteia.
'Companiile farmaceutice investesc anual 20% din cifra de afaceri în cercetare şi dezvoltare, încercând să descopere tratamente inovative, mai eficiente şi mai bine tolerate decât cele existente deja pe piaţă. Din peste 700 de molecule noi care sunt acum în fază de cercetare şi dezvoltare, cele mai multe - 395 - sunt destinate dezvoltării de medicamente noi pentru tratarea cancerului. De asemenea, sunt în curs de descoperire unele vaccinuri destinate ameliorării cancerului, însă din păcate, în România accesul la tratamente de ultimă generaţie se face foarte greu şi nu putem estima când vor beneficia de ele pacienţii români', a declarat Cristian Luţan, director executiv adjunct ARPIM, potrivit comunicatului citat.
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cancerul este responsabil de 12,5% decese în întreaga lume, devansând numărul deceselor provocate la un loc de SIDA, tuberculoză şi malarie. Cancerul afectează unul din doi bărbaţi şi o femeie din trei, anual înregistrându-se între 10-12 milioane cazuri de bolnavi.
În Uniunea Europeană cel mai des întâlnită formă de cancer în cazul femeilor este cancerul mamar iar în cazul bărbaţilor este cancerul pulmonar.
Nici viitorul nu arată prea bine, din păcate. Specialiştii spun că numărul celor care vor cădea victime cancerului în următorii 10 ani se ridică la 84 de milioane.
Medicii spun că nu există totuşi o explicaţie riguros ştiinţifică a înmulţirii îmbolnăvirilor, dar stresul ar putea fi un factor favorizant. De vină ar mai fi stilul de viaţă nesănătos care favorizează apariţia acestei boli, dar şi poluarea, cele mai multe cazuri de cancer înregistrându-se în marile oraşe.
Bolile cardiovasculare sunt de asemenea responsabile pentru un număr foarte mare de decese anual, atât la nivel global, cât şi în România.
Situaţia este cu atât mai îngrijorătoare cu cât 80% din bolile cardiovasculare ar putea fi prevenite prin acordarea unei atenţii mai mari factorilor de risc: sedentarismul, alimentaţia nesănătoasă şi tabagismul.
Malaria este un alt flagel care este responsabil pentru moartea a 1,5 milioane de oameni anual în lume. Spre deosebire de cancer, unde nu există un tratament care să vindece boala sau de bolile cardiovasculare, care ar putea fi prevenite, pentru malarie există tratament, dar din păcate populaţia din ţările afectate (Azerbaijan, Georgia, Turcia) nu are acces la el, relevă sursa citată. AGERPRES /(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ARPIM: 60% dintre decesele înregistrate anual în România - cauzate de bolile cardiovasculare Bolile cardiovasculare reprezintă în continuare principala cauză de deces atât în România, cât şi în Europa, potrivit ultimului raport al Societăţii Europene de Cardiologie.
GIOTRIF® (afatinib) aprobat în Europa pentru pacienții cu cancer pulmonar cu mutații EGFR De acum, pacienții din Uniunea Europeană cu diagnostic de cancer pulmonar cu mutații EGFR pot beneficia de o nouă opțiune de tratament țintit, și anume GIOTRIF®, primul blocant ireversibil al familiei ErbB
Cancerul pulmonar nu înseamnă condamnare la moarte În fiecare an, luna noiembrie este dedicată acţiunilor de informare cu privire la cancerul pulmonar.
Bolile cardiovasculare, principala cauză de morbiditate şi mortalitate Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de morbiditate şi mortalitate în România şi în Europa, a declarat dr. Camelia Diaconu, joi, cu ocazia lansării campaniei 'O inimă sănătoasă iubeşte mai mult'.
Cancerul pulmonar face mai multe victime printre femei decât cel mamar (studiu) Cancerul pulmonar ucide în prezent mai multe femei în ţările dezvoltate decât cancerul mamar, explicaţia fenomenului fiind extinderea fumatului în rândul femeilor, potrivit unui raport publicat miercuri de 'American Cancer Society'(ACS), informează AFP.
Cancerul pulmonar - Cauze, Simptomatologie Cancerul pulmonar reprezintă una din principalele cauze de mortalitate datorată neoplaziilor, atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor. Prevalenţa lui este depăşită doar de cancerul de prostată şi de cancerul mamar, însă mortalitatea prin cancerul pulmonar nu este încă surclasată de nici o altă...