Cele mai citite
 


Diagnosticare şi determinare a celulei canceroase într-o zi la Centrul de Excelenţă 'Renaşterea'
joi, 28 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Centrul de Excelenţă ''Renaşterea'', inaugurat miercuri în Bucureşti, un diagnostic de cancer şi determinarea celulei canceroase se pot obţine în 75 de minute.
Centrul dispune de aparatură de laborator unică în România, care face posibilă aflarea diagnosticului într-o zi, în timp ce la celelalte laboratoare existente rezultatele se primesc după opt zile.
Centrul dispune de opt cabinete medicale, pentru diferite tipuri de investigaţii - consultaţii clinice pentru sân, ecografii de sân, biopsii la sân, consultaţii ginecologice ş.a.m.d.
Mamograful digital Siemens - o investiţie de 260.000 de euro - este de ultimă generaţie, fiind singurul de acest tip instalat în România. Aparatul emite cea mai mică doză de radiaţii pentru pacient.
Centrul Medical de Excelenţă ''Renaşterea'' oferă şi expertiză medicală internaţională, pacientele având posibilitatea de a primi o a doua opinie medicală din partea unor specialişti de renume de la spitalul AKH (Viena) şi Centrul Medical Anadolu (Istanbul), fie prin consultaţie la centru, fie prin transmiterea digitală, în timp real, a rezultatelor investigaţiilor către aceşti parteneri.
''Realizarea actualului proiect a fost posibilă prin accesarea de fonduri europene. Principalii parteneri în proiect sunt Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European, care au finanţat cu 1.854.820 de euro, cofinanţarea din partea Fundaţiei fiind de 343.420 euro. Rata de absorbţie a fondurilor a fost de 85%'', a subliniat preşedintele Fundaţiei ''Renaşterea'', Mihaela Geoană.
La rândul său, ambasadorul Norvegiei la Bucureşti, Rystein Hovdkinn, a subliniat, cu prilejul inaugurării Centrului de Excelenţă, importanţa colaborării în acest proiect cu Fundaţia ''Renaşterea''.
Ambasadorul Rystein Hovdkinn a spus că Norvegia a susţinut mai multe proiecte în România şi a anunţat că va continua asistenţa financiară pentru România până în 2014.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Palatul de Justiţie a fost iluminat în roz, simbolul luptei împotriva cancerului de sân Palatul de Justiţie din Bucureşti a fost îmbrăcat, sâmbătă seară, în roz - culoarea speranţei - cu ocazia celei de-a XI-a ediţii a evenimentului ''Iluminare în roz'' - simbol al luptei împotriva cancerului de sân, eveniment organizat în acest an de Fundaţia Renaşterea în parteneriat cu Asociaţia Magistraţilor...
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
Regina Maria a inaugurat a doua policlinică din Piteşti, cu o investiţie de 700.000 euro Reţeaua de sănătate Regina Maria a inaugurat cea de-a doua policlinică din Piteşti, numită Regina Maria Brătianu, investiţia necesară fiind 700.000 euro, se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.
Constanţa: Centru de cercetare în patologia malignă, realizat cu fonduri europene Centrul de Cercetare Dezvoltare pentru Studiul Morfologic şi Genetic în Patologia Malignă (CEDMOG) a fost inaugurat marţi la Constanţa. Proiectul este în valoare de 20 de milioane de lei şi a fost finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.
Centru de transplant de celule stem, inaugurat la Spitalul Universitar Un nou centru de transplant de celule stem, cel de-al cincilea din România, a fost inaugurat luni la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB).
Bihor: Ambulatoriu reabilitat din fonduri europene, inaugurat de ministrul Sănătăţii Oradea, 11 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat sâmbătă noua policlinică de la Spitalul Clinic Municipal Oradea, reabilitată şi modernizată printr-o investiţie de peste 4,4 milioane de lei, proiect derulat de Primăria Oradea, prin Programul Operaţional Regional.