Cele mai citite
 


Fiecare al cincilea german are probleme cu alcoolul
joi, 28 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consumul de alcool din Germania rămâne la cote mult prea ridicate, atenţionează Centrul german pentru studierea dependenţei de alcool şi stupefiante /DHS/ în raportul său anual, informează Die Welt.
Directorul DHS, Raphael Gassmann, consideră actuala situaţie legată de consumul de alcool una 'dramatică', în condiţiile în care fiecare al cincilea cetăţean al Germaniei, pe segmentul de vârstă 18-64 de ani, are probleme cu alcoolul.

În pofida faptului că, după cum atestă datele pentru 2010, consumul anual de alcool pur s-a redus într-o anumită măsură, acest lucru este insuficient pentru a reduce numărul de îmbolnăviri legate într-un fel sau altul de consumul de alcool, subliniază Gassmann.

Potrivit DHS, în perioada 2000-2009 numărul de intoxicări cu alcool s-a majorat în Germania cu 112 procente. O creştere semnificativă - de 194 la sută - s-a înregistrat pe segmentul de vârstă 20-25 de ani. De asemenea, numărul de intoxicări cu alcool a crescut şi printre persoanele în etate - cu 181 la sută.

În prezent, o cincime dintre decesele înregistrate în Germania în categoria de vârstă 35-65 de ani sunt cauzate de boli legate de consumul de alcool. Printre bărbaţi acest indice este şi mai mare - o pătrime. În fiecare an, din cauza problemelor de sănătate cauzate de consumul de alcool în Germania mor circa 73.000 de oameni.AGERPRES/(Adriana Matcovschi)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Consumul de alcool, responsabil pentru o importantă parte din cazurile de cancer din Europa occidentală Unul din zece cazuri de cancer în rândul bărbaţilor şi unul din 33 în rândul femeilor din Europa occidentală sunt provocate de consumul de alcool în exces, relevă un nou studiu citat în ediţia de vineri a cotidianului britanic The Independent.
Consumul de alcool în rândul minorilor este foarte ridicat; românii încep să bea de la 14 ani Consumul de alcool în rândul minorilor este foarte ridicat, iar vârsta medie la care românii încep să consume aceste produse este de 14 ani, a declarat, miercuri, Florin Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Spirits România, într-o conferinţă de presă.
Alcoolul şi dragostea au aproape acelaşi efect asupra creierului (studiu) Dragostea şi consumul de alcool au efecte asemănătoare asupra creierului - este concluzia unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Birmingham (Marea Britanie) şi publicat în Neuroscience & Biobehavioral Rewiews.
Lundbeck primeşte Autorizaţia de punere pe piaţă a medicamentului Selincro® (nalmefen) în UE, ca prima terapie aprobată pentru reducerea consumului de alcool Selincrooferă o nouă abordare pentru tratamentul pacienţilor adulţi cu dependenţă de alcool, care prezintă un risc crescut privind consumul de alcool.1 În studiile clinice, Selincro a redus consumul de alcool cu aproximativ 60% după şase luni de tratament. Dependenţa de alcool este considerată o...
Consumul de alcool şi droguri poate duce la naşterea de copii cu greutate scăzută (studiu) Femeile care consumă alcool şi droguri şi au şi probleme psihice din această cauză, se confruntă cu un risc de patru opri mai mare de avea copii cu greutatea scăzută la naştere, conform unui studiu australian, transmite Xinhua.
Amestecul de alcool cu băuturi energizante, mai periculos decât alcoolul simplu Asocierea alcoolului cu băuturile energizante este mai periculoasă pentru sănătate decât consumul de alcool simplu, relevă un nou studiu, citat sâmbătă de cotidianul britanic Daily Telegraph.