Cele mai citite
 


Gorj: Simpozion naţional cu tema 'Patologia respiratorie în practica medicală curentă'
joi, 28 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul de Pneumoftiziologie "Tudor Vladimirescu" şi Societatea Română de Pneumologie, în colaborare cu Houston NPA, organizează în perioada 28-29 aprilie la Târgu-Jiu simpozionul naţional "Patologia respiratorie în practica medicală curentă".
Potrivit directorului Spitalului de Pneumoftiziologie, Tiberiu Tătaru, manifestarea are drept scop clarificarea aspectelor legate de traseul pacientului în sistem, de diagnosticarea precoce a afecţiunilor respiratorii şi tratamentul corect al acestora, de rolul medicului de familie, al pneumologului, al internistului, al medicului specializat în medicina fizică şi recuperare şi al celorlalţi specialişti la care ajunge pacientul cu boala respiratorie, precum şi aspecte legate de cine trimite şi unde este trimis un astfel de pacient. Totodată, simpozionul va oferi posibilitatea discuţiilor între specialişti cu privire la strategiile, instrumentele şi mecanismele cele mai eficiente în lupta pentru prevenirea şi controlul bolilor respiratorii cronice în ţară.
"Având în vedere că 30% dintre vizitele la medicul de familie ale pacienţilor în vârstă de peste 5 ani sunt pentru probleme legate de aparatul respirator, specialiştii consideră că un management eficient al cazurilor la acest nivel ar contribui la un mai bun control al bolilor respiratorii", a precizat Tiberiu Tătaru.
La eveniment sunt aşteptaţi să participe circa 200 de pneumologi, medici de familie, internişti, cardiologi şi asistenţi medicali din toată ţara, activitatea simpozionului fiind coordonată ştiinţific de către prof. univ. dr. Constantin Marica, medic pneumolog la Institutul Naţional de Pneumologie "Marius Nasta" din Bucureşti, expert TB MDR al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, vicepreşedinte al Societăţii Române de Pneumologie.
Deschiderea oficială a simpozionului va avea loc joi, 28 aprilie, în incinta Hotelului Brâncuşi (Parc) din municipiul Târgu-Jiu. AGERPRES/(AS-Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Aproximativ 300 de medici, asistenţi şi farmacişti participă la simpozionul "Patologia respiratorie în practica medicală curentă" Aproximativ 300 de medici, asistenţi şi farmacişti s-au înscris pentru a participa la cea de-a şasea ediţie a simpozionului interdisciplinar "Patologia respiratorie în practica medicală curentă", care se desfăşoară la joi şi vineri la Complexul Debarcader al Universităţii "Constantin Brâncuşi" din Târgu-Jiu...
Comunicat de presă - Compania de Comunicare Medicală Houston NPA Pe 23-24 aprilie Târgu-Jiu va fi pentru al saselea an la rând nucleul discutiilor legate de patologia respiratorie în practica medicală curentă
Pneumologi de la importante centre de specialitate din țară se reunesc la Târgu-Jiu pe 15 și 16 mai Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu”, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, alături de Societatea Română de Pneumologie-Secțiunea de Tuberculoză, Consiliul Judeţean Gorj, Universitatea “Constantin Brâncuși” și compania de comunicare medicală Houston NPA organizează pe 15-16 mai 2014 cea...
Gorj: Peste 300 de participanţi la simpozionul 'Patologia Respiratorie în Practica Medicală Curentă' Peste 300 de medici şi asistenţi medicali din toată ţara participă la Simpozionul naţional "Patologia Respiratorie în Practica Medicală Curentă", care se desfăşoară joi şi vineri la Târgu-Jiu, a anunţat managerul Spitalului de Pneumoftiziologie "Tudor Vladimirescu", Tiberiu Tătaru.
PATOLOGIA RESPIRATORIE ÎN PRACTICA MEDICALĂ CURENTĂ Ediția a IV-a Conferință națională interdisciplinară, cu participare internațională 25 - 27 aprilie 2013, Târgu-Jiu Tema specială a ediției: Tuberculoza, ca problemă majoră de sănătate publică în România