Cele mai citite
 


Gripa porcină în Italia: 38 de noi cazuri în decurs de patru zile, 224 în total
marţi, 14 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Roma, 14 iulie /Agerpres/ - Ministerul italian al Sănătăţii a anunţat luni 38 de noi cazuri de contaminare cu virusul gripei porcine în decurs de patru zile, sporind la 224 numărul total al persoanelor cu această maladie, relatează din Roma AFP.

Începând cu 9 iulie, data ultimului buletin al autorităţilor privind progresia virusului A(H1N1), 38 de noi cazuri au fost înregistrate, a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat dat publicităţii luni seara.

''Din 24 aprilie până în prezent, 224 de cazuri au fost confirmate în ţara noastră'', se precizează în comunicat.

Primul caz de gripă porcină confirmat în Italia a fost înregistrat pe 2 mai, fiind vorba despre un bărbat care s-a întors din Mexic.

Primul caz de contaminare cu gripă porcină pe teritoriul Italiei, fără să fie vorba despre o persoană revenită din Mexic sau din Statele Unite ale Americii /SUA/, a fost constatat pe 9 mai.

În lume, virusul a contaminat oficial peste 100.000 de persoane şi s-a soldat cu peste 429 de morţi, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, care a declarat că lumea este în stare de pandemie începând din 11 iunie. AGERPRES/(Angela Sârbu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noi cazuri confirmate de infectare cu virusul A/H1N1 Bucureşti, 25 iul /Agerpres/ - Un număr de 18 persoane, respectiv 17 studenţi şi un profesor, a fost confirmat, sâmbătă, de Institutul Naţional Cantacuzino, cu virusul gripal A/H1N1, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis AGERPRES.
Zece cazuri noi de infectare cu virus A/H1N1 Bucureşti, 21 iul /Agerpres/ - Alte 10 cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/ H1N1 au fost înregistrate de Reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile.
Australia a început testele clinice pentru un vaccin împotriva gripei porcine Canberra, 22 iul /Agerpres/ - Australia, una dintre ţările cele mai afectate de gripă porcină din zona Asia-Pacific, a început miercuri testele clinice pentru definitivarea unui vaccin împotriva gripei porcine, au anunţat surse guvernamentale, citate de AFP.
Canada: primul caz de gripă porcină rezistent la Tamiflu Ottawa, 22 iul /Agerpres/ - Canada a înregistrat primul caz în care virusul gripei porcine este rezistent la Tamiflu, informează miercuri Associated Press.
Gripa porcină: peste 700 de morţi în întreaga lume Geneva, 21 iul /Agerpres/ - Virusul gripei porcine, apărut la sfârşitul lunii martie, a ucis deja peste 700 de persoane de pe tot globul, a indicat marţi purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Aphaluck Bhatiaseve, informează AFP
Marea Britanie: vaccinarea în masă împotriva gripei porcine este extrem de riscantă /The Times/ Londra, 22 iul /Agerpres/ - Marea Britanie se pregăteşte pentru un program de vaccinare în masă, care, deşi dispune de suficient vaccin pentru întreaga populaţie, începând cu staff-ul medical, se va dovedi o „nebunie” dat fiind că vaccinul împotriva gripei porcine nu a fost încă suficient...