Cele mai citite
 


Gripa AH1N1: Elveţia va distruge doze de vaccin evaluate la 43 milioane de euro
joi, 28 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Elveţia va distruge la sfârşitul acestui an 3,4 milioane de doze de vaccin împotriva gripei AH1N1, evaluate la 56,4 milioane de franci elveţieni (43 milioane de euro), a anunţat marţi Oficiul federal pentru sănătate publică, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.
Procesul de distrugere a acestor vaccinuri din cauza expirării lor va costa circa 200.000 de franci elveţieni (153.000 euro) în plus.

Guvernul elveţian a achiziţionat 13 milioane de doze de vaccin de trei tipuri diferite - Celtura, Focetria şi Pandemrix, primele două produse de Novartis iar al treilea de GlaxoSmithKline - în contextul pandemiei de gripă AH1N1 declarate la mijlocul anului 2009 de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Dat fiind faptul că, la început, nu se cunoştea dacă protecţia adecvată se va reuşi cu o singură doză sau va fi nevoie de o a doua, Elveţia a cumpărat un număr de unităţi egal cu aproape dublul populaţiei sale (7,7 milioane de locuitori).

Totuşi, cum s-a întâmplat în marea parte a ţărilor europene care şi-au putut finanţa cumpărarea unor mari cantităţi de astfel de substanţe, campania de imunizare din Elveţia nu a avut rezultatul scontat din cauza reticenţei populaţiei în ceea ce priveşte vaccinarea.

Vaccinul s-a produs într-un timp considerat record, în contextul temerilor că pandemia ar fi putut atinge dimensiuni foarte grave, ceea ce, în final, nu s-a întâmplat.

În prezent, substanţa activă a vaccinului împotriva gripei AH1N1 este cuprinsă în vaccinul pentru gripa sezonieră, adaugă sursa citată.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa AH1N1: vaccinul este gata, dar nu le place germanilor Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei AH1N1 începe la 19 octombrie în Germania. Se prevede administrarea a 50 de milioane de doze până la sfârşitul lunii ianuarie. Este cea mai impunătoare mobilizare sanitară din perioada postbelică, dar ea riscă să fie eludată de majoritatea populaţiei, informează...
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Agenţia Europeană a Medicamentelor recomandă CE un al treilea vaccin împotriva gripei H1N1 Agenţia Europeană a Medicamentelor /EMEA/ a recomandat vineri Comisiei Europene să autorizeze un al treilea vaccin împotriva gripei A(H1N1), Celvapan produs de laboratorul american Baxter, pe lângă cele ale Novartis şi GSK, informează AFP.
Buzău: 15.000 de doze de vaccin antigripal rămân nefolosite Direcţia de sănătate publică Buzău anunţă faptul că din cele 18.650 de doze de vaccin împotriva gripei de tip AH1N1 distribuite unităţilor sanitare din judeţul Buzău doar 3157 au fost folosite.
OMS: 12 ţări înregistrează cazuri de narcolepsie în rândul copiilor şi adolescenţilor vaccinaţi împotriva gripei A Cel puţin 12 ţări au înregistrat cazuri de narcolepsie în rândul unor copii şi adolescenţi care fuseseră vaccinaţi anterior împotriva gripei A, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.
OMS trimite un milion de doze de vaccin împotriva holerei în Haiti Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) trimite un milion de doze de vaccin împotriva holerei în Haiti, pentru a opri răspândirea acestei boli, în urma uraganului Matthew, a indicat marţi această agenţie a ONU, citată de DPA.