Cele mai citite
 


Guvernul va discuta cu delegaţia FMI despre reducerea contribuţiilor sociale, declară ministrul Finanţelor
joi, 28 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul va discuta cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, aflată de miercuri la Bucureşti, şi problema reducerii contribuţiilor sociale de care mediul de afaceri are nevoie după modificarea legislaţiei muncii, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
"Vor fi discuţii, noi ne prezentăm punctul de vedere, dânşii îşi prezintă punctul de vedere şi vom ajunge la o anumită concluzie. Nu am informaţii că vor veni cu lucruri suplimentare. Ceea ce vă pot spune, pe lângă aplicarea reformelor în companiile de stat, scăderea arieratelor, reforma în sănătate, noi vom discuta şi reducerea contribuţiilor sociale. Nu va fi un lucru uşor, dar noi considerăm că mediul de afaceri are nevoie de o reducere a contribuţiilor sociale. După ce am venit cu modificarea legislaţiei muncii, sigur că ar trebui să venim şi cu reducerea costului forţei de muncă. Nu va fi uşor, dar noi ne batem pentru acest lucru", a afirmat miercuri ministrul Finanţelor.
În urmă cu o lună, ministrul Ialomiţianu declara că Guvernul are perspectivă financiară pentru reducerea contribuţiilor sociale, potrivit încasărilor la buget pe primele două luni.
"Sunt variante în lucru. Aici avem acord cu organismele internaţionale privind reducerea acestor contribuţii. În funcţie de evoluţia încasărilor la buget - şi pe primele două luni avem încasări peste nivelul estimat şi dacă comparăm cu perioada din 2010 avem peste 12% - perspectiva financiară ne îndreaptă pentru a lua o decizie pentru reducerea contribuţiilor", a spus Ialomiţianu pe 21 martie.
De asemenea, şi premierul Emil Boc a declarat în luna februarie că Executivul se gândeşte la reducerea nivelului contribuţiilor de asigurări sociale cel mai târziu în a doua jumătate a acestui an.
''Economia dă semne bune că merge spre creştere. Cel târziu în a doua parte a anului trebuie să operăm reducerea contribuţiilor de asigurări sociale. Cu cât nu pot spune, dar, cu siguranţă, reducerea va avea loc'', a spus Boc. Acesta a menţionat că noul acord cu FMI implică şi reducerea contribuţiilor sociale, ca obiectiv important al Guvernului
Alianţa Confederaţiilor Patronale din România a solicitat Ministerului Finanţelor Publice, la sfârşitul lunii februarie, reducerea contribuţiilor de asigurări sociale cu 4 puncte procentuale.
În prezent, pentru veniturile acordate angajaţilor, angajatorul plăteşte contribuţii de sănătate - 5,2%, contribuţie de şomaj - 0,5%, contribuţie de pensie - 20,8%, contribuţie la fondul de garantare a creanţelor salariale - 0,25%, contribuţia pentru asigurări de accidente de muncă şi boli profesionale - 0,15 - 0,85%, contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii medicale - 0,85% şi reţine angajaţilor contribuţie de sănătate - 5,5%, contribuţie de şomaj - 0,5% şi contribuţie de pensie - 10,5%. AGERPRES/(A-Marius Frăţilă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Emil Boc: Reforma în sănătate va continua, nu se încheie prin desfiinţarea a 67 de spitale Reforma în sistemul de sănătate nu se încheie cu închiderea celor 67 de spitale, ci va continua prin introducerea cardului de sănătate, a sistemului informatic integrat şi se va desăvârşi prin introducerea pachetului minim de servicii pentru fiecare asigurat, a declarat, duminică, premierul Emil Boc...
INTERVIU Ponta: Am învăţat destule din trecut, ca să nu pierdem a treia oară prezidenţialele Premierul Victor Ponta vorbeşte, într-un interviu acordat luni AGERPRES, despre impactul reducerii CAS şi poziţia clasei politice faţă de această măsură, despre creşterile de pensii şi salarii din 2015, dar şi despre desemnarea comisarului european din partea României.
Franks (FMI): O reducere a contribuţiilor de asigurări de sănătate ar agrava problema sistemului sanitar din România Sistemul sanitar din România nu are nici acum suficiente fonduri, iar o eventuală reducere a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate ar agrava şi mai mult problema, a declarat luni, la Banca Naţională a României /BNR/, şeful Misiunii Fondului Monetar Internaţional /FMI/, Jeffrey Franks.
Acordul cu FMI ar putea fi prelungit cu 3 luni (sinteză) Delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) va cere board-ului prelungirea acordului stand-by de tip preventiv încheiat cu România cu trei luni, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Erik de Vrijer, şeful misiunii FMI în România.
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.