Cele mai citite
 


Oamenii de ştiinţă americani recomandă copiilor să consume vin
joi, 28 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Mama si copilul
 

Oamenii de ştiinţă americani au constatat că un consum moderat de alcool în copilărie are un impact semnificativ asupra sănătăţii şi a vieţii omului în general. Oricât ar părea de neverosimil, dar acest impact este unul benefic, potrivit unui articol apărut în ultimul număr al revistei 'Addiction, Research and Theory', relatează sciencedaily.com.

O echipă de cercetători de la Boston University School of Public Health din SUA (BUSPH), sub conducerea profesoarei Lee Strunin, a studiat tradiţia consumului de alcool în Italia.

La acest experiment au participat 160 de voluntari din regiunile Abruzzo şi Umbria, care au fost împărţiţi în două grupe: prima - compusă din 80 de persoane cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani şi a doua, incluzând alte 80, cu vârste între 16 şi 18 ani. Toţi participanţii la studiu au băut în copilărie puţin vin în timpul meselor în familie.

În consecinţă, s-a constatat că acei copii care nu au avut restricţii absolute la consumul de alcool în timpul meselor au evitat dependenţa de alcool mai târziu. Cei care în copilărie au băut alcool în cantităţi moderate în timpul prânzului sau cinei în familie consumă foarte rar mai mult de cinci doze de alcool dintr-o dată şi aproape niciodată nu ajung în stare de ebrietate extremă.

Motivul ar, conform autorilor studiului, că în aceste familii alcoolul nu este văzut ca un lucru rău, ci ca parte a unui ritual obişnuit domestic. Astfel, copiii încep să perceapă alcoolul ca pe ceva absolut normal şi nu încearcă apoi să guste din fructul interzis, imediat ce scapă de autoritatea părintească.

Ar mai fi de menţionat că subiecţii cercetaţi au consumat doar vin roşu şi numai în timpul meselor în familie.

'Vorbind despre consumul de alcool în familie, ne referim doar la un consum extrem de moderat în timpul mesei' subliniază Lee Strunin, adăugând:'nici într-un caz nu este vorba de vizionarea unui meci de fotbal la televizor în familie cu câte o cutie de bere în faţă'.AGERPRES/(Lilia Traci)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cercetători americani au experimentat cu succes pe cobai primul vaccin anti-heroină Un vaccin care combate dependenţa de heroină este o ştire de senzaţie publicată în revista Academiei de Ştiinţe din SUA. Realizat de cercetători coordonaţi de Institutul de cercetare Scripps din California, vaccinul acţionează interceptând substanţele psihoactive din sânge şi împiedicând afluxul lor...
Dependenţa şi impulsivitatea bărbaţilor sunt înscrise în ADN Starea de dependenţă şi impulsivitatea bărbaţilor au cauze genetice, conform unui nou studiu realizat de cercetători americani care au identificat gena răspunzătoare, transmite LiveScience.com.
Un tratament împotriva diabetului acţionează şi asupra dependenţei de alcool (studiu) Un hormon utilizat în tratarea diabetului şi obezităţii ar putea reduce considerabil şi dependenţa de alcool, se arată într-un studiu realizat de cercetători suedezi, menţionat vineri de AFP.
Consumul moderat de alcool este benefic pentru sănătate: Mit sau adevăr? Consumul unui pahar de vin la masă este considerat de mulţi drept benefic pentru inimă şi sistemul circulator, însă conform unui nou studiu bazat pe analiza cercetărilor anterioare în domeniu, această aserţiune nu are o bază ştiinţifică prea solidă, informează Live Science.
Consumul de alcool în rândul minorilor este foarte ridicat; românii încep să bea de la 14 ani Consumul de alcool în rândul minorilor este foarte ridicat, iar vârsta medie la care românii încep să consume aceste produse este de 14 ani, a declarat, miercuri, Florin Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Spirits România, într-o conferinţă de presă.
Adolescenţii americani consumă mai puţin tutun şi alcool, însă mai mult canabis /studiu/ Adolescenţii americani nu au mai fumat şi nu au mai băut atât de puţin alcool de pe la mijlocul anilor '70, însă consumul lor de canabis nu a fost niciodată mai ridicat ca în prezent, potrivit unui studiu naţional publicat miercuri şi citat de France Presse.