Cele mai citite
 


Noua gripă: 137 de morţi în Argentina, bilanţul cel mai grav după cel din SUA
miercuri, 15 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Buenos Aires, 15 iul /Agerpres/ - Numărul persoanelor decedate în Argentina din cauza contaminării cu virusul A (H1N1) a ajuns la 137, acesta fiind bilanţul cel mai grav după cel înregistrat în SUA, potrivit datelor difuzate marţi de Ministerul argentinian al Sănătăţii - informează AFP.

Argentina a înregistrat 43 de noi victime în raport cu bilanţul publicat sâmbătă, iar numărul cazurilor confirmate se ridică la 3.056. Autorităţile au devansat vacanţa şcolară şi au închis săli de spectacol pentru a limita propagarea bolii.

Miniştrii sănătăţii din Argentina, Brazilia, Bolivia, Chile, Paraguay şi Uruguay se întâlnesc miercuri la Buenos Aires cu scopul de a stabili măsuri comune împotriva gripei porcine în regiune, unde sosirea iernii australe a favorizat propagarea maladiei.

În regiune, numai Venezuela, Guyana, Surinam şi Guyana franceză nu au consemnat victime ale maladiei. Luni, OMS a subliniat că virusul ”nu poate fi oprit” şi că toate ţările vor avea nevoie de vaccin. AGERPRES/(Pepa Siţa)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noi cazuri confirmate de infectare cu virusul A/H1N1 Bucureşti, 25 iul /Agerpres/ - Un număr de 18 persoane, respectiv 17 studenţi şi un profesor, a fost confirmat, sâmbătă, de Institutul Naţional Cantacuzino, cu virusul gripal A/H1N1, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis AGERPRES.
Zece cazuri noi de infectare cu virus A/H1N1 Bucureşti, 21 iul /Agerpres/ - Alte 10 cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/ H1N1 au fost înregistrate de Reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile.
Australia a început testele clinice pentru un vaccin împotriva gripei porcine Canberra, 22 iul /Agerpres/ - Australia, una dintre ţările cele mai afectate de gripă porcină din zona Asia-Pacific, a început miercuri testele clinice pentru definitivarea unui vaccin împotriva gripei porcine, au anunţat surse guvernamentale, citate de AFP.
Canada: primul caz de gripă porcină rezistent la Tamiflu Ottawa, 22 iul /Agerpres/ - Canada a înregistrat primul caz în care virusul gripei porcine este rezistent la Tamiflu, informează miercuri Associated Press.
Albania confirmă primul caz de gripă porcină Tirana, 21 iul /Agerpres/ - Albania a confirmat luni primul caz de gripă porcină la un student care deja s-a vindecat de această boală, informează Associated Press.
Gripa porcină: peste 700 de morţi în întreaga lume Geneva, 21 iul /Agerpres/ - Virusul gripei porcine, apărut la sfârşitul lunii martie, a ucis deja peste 700 de persoane de pe tot globul, a indicat marţi purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Aphaluck Bhatiaseve, informează AFP