Cele mai citite
 


Ungaria: votarea unei legi antifumat ce va intra în vigoare în 2012
joi, 28 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Parlamentul ungar a adoptat marţi o lege ce interzice fumatul în toate locurile publice închise, spaţiile închise ale locurilor de muncă, restaurante sau baruri şi care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2012, informează MTI şi AFP.
271 de deputaţi au votat în favoarea textului, 37 împotrivă şi 14 s-au abţinut.

Începând cu 1 ianuarie, nu va mai fi permisă aprinderea unei ţigări în toate instituţiile publice, în trenuri sau în staţii, în trecerile subterane.

În cazul în care fumatul va rămâne permis în unele spaţii deschise ca peronul unei gări, terasele restaurantelor şi barurilor, interdicţia se va aplica în mod egal pentru toate părţile clădirilor învăţământului de stat sau spitalelor.

Autoritatea de Sănătate Publică /ANTSZ/ va avea mandatul de a controla aplicarea legii şi după o perioadă de graţie de trei luni, persoanele care vor continua sa fumeze în locurile interzise vor fi amendate cu o amendă ajungând până la 30.000 de forinţi /113 euro/. AGERPRES/(Sorin Calciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
Fumatul pasiv, supus votului în Elveţia Elveţienii se vor pronunţa duminică prin vot asupra interzicerii totale a fumatului la locurile de muncă închise, precum restaurantele, şi în locurile publice, precum spitalele, relatează AFP.
Dr. Florin Mihălţan: Modificările legii privind fumatul trebuie introduse rapid Preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, prof. dr. Florin Mihălţan, susţine că propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 349/2002 privind fumatul trebuie rapid introdusă pentru că este o lege învechită, care nu protejează fumătorul pasiv.
(Corespondenţă)Directiva privind tutunul: Miniştrii sănătăţii din 16 state UE cer PE să voteze pentru începerea negocierilor cu Consiliul Bruxelles, 4 oct - Corespondentul AGERPRES, Florin Ştefan, transmite: Miniştrii sănătăţii din 16 state membre ale UE fac apel la eurodeputaţi, printr-o scrisoare comună consultată de AGERPERS, să dea undă verde, printr-un vot în cadrul sesiunii plenare de săptămâna viitoare, începerii negocierilor cu...
Marea Britanie a adoptat ambalajul neutru pentru pachetele de ţigări Parlamentul britanic a aprobat luni introducerea de anul viitor a unui ambalaj neutru pentru ţigări, în ciuda opoziţiei producătorilor din această industrie. Marea Britanie a devenit astfel a doua ţară europeană, după Irlanda, care adoptă o astfel de legislaţie, informează AFP.
Dorin Vancea (SRP): Dacă interzicem fumatul în spaţiile publice, scădem numărul celor cu cancer pulmonar Preşedintele Secţiunii de Cancer Pulmonar din Societatea Română de Pneumologie (SRP), prof.dr. Dorin Vancea, cere autorităţilor române să preia modelul din Vestul Europei şi să interzică cât mai repede fumatul în spaţiile publice, aceasta fiind principala cauză a cancerului bronhopulmonar, "cel mai rău...