Cele mai citite
 


Orhita acuta
joi, 28 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Au, ma doare!, Obstetrica - Ginecologie
 

 

 
Orhita acuta este cea mai frecventa infectie testiculara.

Inflamatia testiculara, indiferent de agentul etiologic care o produce ( bacterian , viral sau bacilar), este precedata sau insotita de o reactie inflamatorie epididimara de intensitate variabila.

 

 

Semne si simptome

Orhita debuteaza brusc, cu durere intensa si cresterea de volum a testiculului.

Pe plan general, apar semne specifice infectiei: febra 39-40 grade C, frisoane, stare generala alterata.

La examenul clinic testiculul este intens dureros la manevrele de palpare, tegumentul jumatatii de scrot in care se afla testiculul afectat este inflamat , rosietic si deplisat.

In stadiile tardive neglijate bolnavul poate prezenta procese purulente.

Complicatii

In marea majoritate a cazurilor, daca tratamentul este rapid instituit si bine condus vindecare se petrece in 10-14 zile.

In caz contrar, orhita va evolua spre colectie purulenta, care va compromite ireversibil tesutul functional testicular.

Tratament

Masurile de ordin general constau in repaus la pat, cu suport pentru testicul si punga cu gheata local.

In orhitele primare sau secundare se va administra, de la inceput, tratament antimicrobian cu un antibiotic cu spectru larg sau un amino -glicozid injectabil.

Tratamentul chirurgical (extirparea testicului) se va efectua numai in cazurile de o orhita purulenta si abcedata cu distructia tesutului testicular.

 

Articolul preluat de pe www.musetel.ro

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ce nu stiai despre boala inflamatorie pelvina O boala care este aparent trecuta cu vederea, durerile cauzate fiind deseori confundate cu alte afectiuni, afecteaza aproximativ 1,7% din femei, iar anual peste 100 000 de femei devin infertile din cauza acestei boli. Boala inflamatorie pelvina apare in aproape 70% din cazuri la femei cu varsta...
MODIFICARI COMPORTAMENTALE LA PERSOANELE CU ANEXITA Anexita reprezinta inflamatia tractului genital superior, adica a trompelor, ovarelor, endometrului si chiar a peretelui parietal al uterului. Anexita mai este cunoscuta si sub denumirea de boala inlamatorie pelvina.
Infertilitatea masculina, o afectiune greu de acceptat pentru barbati In aproximativ 50% din cuplurile ce intampina dificultati in conceperea unui copil, barbatul este cel afectat de infertilitate. Ca si in cazul femeilor, cauzele ce o determina tin de un spectru larg de factori predominant patologici, dar si psihologici.
Probleme vaginale Mancarimile sau inflamatia vaginului si vulvei, secretia vaginala anormala si durerea in timpul actului sexual sunt problemele cele mai frecvente care afecteaza zona genitala feminina. Astfel de simptome sunt, de regula, un semn de infectie bacteriana sau micotica. Diferite leacuri traditionale...
Uleiul din seminte de dovleac, remediu pentru problemele prostatei Inflamaţia căilor tractului urinar şi afecţiunile prostatei se numără printre cele mai frecvente afecţiuni ale aparatului renal.
Apendicectomia Laparoscopica (lb.engl.) Apendicita este inflamatia apendicelui (o prelungire mica, ca un saculet, in forma de deget, care este atasat de intestinul gros). In cazul in care apendicele infectat nu este indepartat chirurgical, infectia poate duce la fisurarea sau ruperea apendicelui. Fapt ce duce la raspandirea infectiei in...