Cele mai citite
 


Peste 10.000 de cazuri de contaminare cu virusul A (H1N1) în Australia
miercuri, 15 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Canberra, 15 iul /Agerpres/ - Australia a anunţat miercuri că a înregistrat 10.387 de cazuri de infecţie cu virusul A (H1N1), ceea ce reprezintă peste 10% din totalul global confirmat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) - informează AFP.

Ministrul australian al sănătăţii Nicola Roxon a estimat că numărul de cazuri ar putea fi mai mare. În prezent, 123 de persoane sunt spitalizate, dintre care 58 se află la terapie intensivă.

Un număr de 20 de persoane au murit în această ţară din cauza noii gripe. Australia, statul cel mai grav afectat de virusul A (H1N1) în regiunea Asia-Pacific, a comandat 21 de milioane de doze de vaccin. AGERPRES/(Pepa Siţa)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noi cazuri confirmate de infectare cu virusul A/H1N1 Bucureşti, 25 iul /Agerpres/ - Un număr de 18 persoane, respectiv 17 studenţi şi un profesor, a fost confirmat, sâmbătă, de Institutul Naţional Cantacuzino, cu virusul gripal A/H1N1, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis AGERPRES.
Zece cazuri noi de infectare cu virus A/H1N1 Bucureşti, 21 iul /Agerpres/ - Alte 10 cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/ H1N1 au fost înregistrate de Reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile.
Australia a început testele clinice pentru un vaccin împotriva gripei porcine Canberra, 22 iul /Agerpres/ - Australia, una dintre ţările cele mai afectate de gripă porcină din zona Asia-Pacific, a început miercuri testele clinice pentru definitivarea unui vaccin împotriva gripei porcine, au anunţat surse guvernamentale, citate de AFP.
Canada: primul caz de gripă porcină rezistent la Tamiflu Ottawa, 22 iul /Agerpres/ - Canada a înregistrat primul caz în care virusul gripei porcine este rezistent la Tamiflu, informează miercuri Associated Press.
Albania confirmă primul caz de gripă porcină Tirana, 21 iul /Agerpres/ - Albania a confirmat luni primul caz de gripă porcină la un student care deja s-a vindecat de această boală, informează Associated Press.
Gripa porcină: peste 700 de morţi în întreaga lume Geneva, 21 iul /Agerpres/ - Virusul gripei porcine, apărut la sfârşitul lunii martie, a ucis deja peste 700 de persoane de pe tot globul, a indicat marţi purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Aphaluck Bhatiaseve, informează AFP