Cele mai citite
 


Acţiuni ale Inspecţiei Muncii de Ziua Internaţională a Sănătăţii şi Securităţii în Muncă
vineri, 29 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspecţia Muncii a iniţiat la nivel naţional acţiuni de prevenire a incidentelor şi accidentelor de la locul de muncă, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.
Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) a hotărât ca Ziua Internaţională a Sănătăţii şi Securităţii în muncă, din data de 28 aprilie, să se desfăşoare în acest an sub deviza 'Sistem de Management al Securităţii şi Sănătăţii în Muncă (SMSSM) - instrument pentru îmbunătăţirea continuă în domeniul prevenirii incidentelor şi accidentelor de la locul de muncă'.
"Inspecţia Muncii a iniţiat astăzi, în fiecare judeţ şi municipiul Bucureşti, acţiuni de prevenire a incidentelor şi accidentelor de muncă. Se vor organiza seminarii şi mese rotunde de către fiecare inspectorat teritorial de muncă urmărindu-se identificarea unor metodele optime de prevenire şi de implementare a măsurilor de securitate şi sănătate la locul de muncă', a subliniat Nicolae Dantes.
Sistemul de Management al Securităţii şi Sănătăţii în Muncă pentru implementarea măsurilor de securitate şi sănătate constă în patru paşi succesivi şi integrează principiul îmbunătăţirii continue a siguranţei lucrătorilor la locul de muncă. Paşii acestui sistem, spune inspectorul general al muncii, se bazează pe următoarele principii: planifică, realizează, verifică, acţionează.
"Scopul acţiunilor noastre este de a institui un mecanism cuprinzător şi structurat pentru acţiuni în comun ale managementului şi lucrătorilor în implementarea măsurilor de securitate şi sănătate. OIM a întocmit, cu această ocazie, un raport care să servească drept fundament pentru această temă şi materiale de promovare', a mai spus Dantes.AGERPRES/(AS-Maria Schifirneţ)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Reşiţenii marchează Ziua internaţională împotriva consumului şi traficului ilicit de droguri Voluntari antidrog, împreună cu specialişti ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin distribuie, pe parcursul zilei de vineri materiale informative şi informaţii cu privire la riscurile asociate consumului de substanţe ilegale şi despre activităţile şi serviciile acestei...
Ziua internaţională de luptă împotriva drogurilor - marcată prin evenimente organizate de ANA Agenţia Naţională Antidrog (ANA) organizează, de marţi până vineri, o serie de evenimente pentru marcarea Zilei internaţionale de luptă împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri.
Ziua internaţională a voluntarilor în slujba dezvoltării economice şi sociale Ziua internaţională a voluntarilor în slujba dezvoltării economice şi sociale (Volunteer Day for Economic and Social Development) este celebrată, în fiecare an la 5 decembrie, pentru a cinsti eforturile depuse de cei care desfăşoară o muncă de voluntariat.
Ziua Internaţională a Somnului, marcată la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" Aproximativ un milion de români suferă de tulburări de somn - sindromul de apnee în somn de tip obstructiv - şi cel mult 20% dintre aceştia se află în tratament, a afirmat vineri prof. dr. Florin Mihălţan, preşedinte Societăţii Române de Pneumologie, cu prilejul Zilei Internaţionale a Somnului, marcată...
Ziua Internaţională a Sărutului: De ce este recomandat sărutul Franţuzesc sau în stilul eschimoşilor, tandru sau pasional, orice om iubeşte sărutul şi chiar dacă acesta nu are aceleaşi semnificaţii pe diferite continente şi în culturi diferite, el reprezintă totuşi un semn universal al afecţiunii, al iubirii şi, pe lângă toate acestea, are şi efecte benefice asupra...
Ziua Internationala a Somnului - Ziua Ușilor Deschise în toate laboratoarele de somnologie din țară Societatea Română de Pneumologie, prin intermediul Secţiunii de Somnologie, celebrează Ziua Internațională a Somnului și organizează Ziua Ușilor Deschise în toate laboratoarele de somnologie din țară.