Cele mai citite
 


Alba: Suicid în închisoare
vineri, 29 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un deţinut în vârstă de 37 de ani, condamnat la o pedeapsă de 7 ani pentru tâlhărie, s-a spânzurat în incinta Penitenciarului Aiud, acesta fiind primul caz de suicid înregistrat în închisoare în ultimii trei ani.
Din primele cercetări efectuate după descoperirea suicidului, miercuri seară, nu au fost identificate motivele care l-au determinat pe deţinut să se spânzure.
Reprezentanţii penitenciarului au solicitat intervenţia SMURD, manevrele de resuscitare fiind efectuate aproape o oră, dar fără succes, fiind constatat în cele din urmă decesul bărbatului.
Potrivit unui comunicat dat publicităţii joi de conducerea Penitenciarului Aiud, au fost anunţate familia decedatului şi organele competente pentru efectuarea cercetărilor, respectiv judecătorul delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate din Penitenciarul Aiud, Poliţia Municipiului Aiud, Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud şi Serviciul de Medicină Legală Alba.
Bărbatul executa o pedeapsă privativă de libertate în regim de maximă siguranţă, cu o condamnare de 7 ani pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.
În 2008, un deţinut condamnat pentru omor deosebit de grav a murit după ce a ingerat în mod voluntar o doză de medicamente şi a intrat, câteva ore mai târziu, în stop cardiorespirator.
Anul trecut, peste o sută de deţinuţi de la Penitenciarul Aiud şi-au provocat diverse autoagresiuni, iar 14 au refuzat să se alimenteze, ca formă de protest cu privire la unele nemulţumiri avute.
De asemenea, în 2010, au avut loc şi 37 de altercaţii între persoane private de libertate.
Spre deosebire de 2009, când un deţinut a murit în urma unei altercaţii cu o altă persoană privată de libertate, anul trecut nu au fost înregistrate evenimente de acest gen.
Penitenciarul Aiud, unul din cele mai vechi din ţară, are în custodie aproximativ o mie de deţinuţi. AGERPRES/(AS - Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Deţinut decedat, după o tentativă de suicid Un deţinut aflat în custodia Penitenciarului Galaţi a murit la Spitalul de Urgenţă Galaţi, în urma unei tentative suicidare prin spânzurare, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al penitenciarului, comisar Safta Trincu.
Iaşi: Un deţinut a murit în curtea Penitenciarului de Maximă Siguranţă Un deţinut de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi a murit, joi, în timp ce se afla la curtea de plimbare, a declarat pentru AGERPRES comisarul şef de penitenciare Marius Vulpe.
Avocatul Poporului: Peste o mie de deţinuţi au apelat în acest an la refuzul de hrană ca formă de protest Peste o mie de deţinuţi au apelat la refuzul de hrană ca formă de protest în primele opt luni ale acestui an, potrivit unui raport special privind condiţiile de detenţie dat publicităţii marţi de Avocatul Poporului.
Avocatul Poporului: Sunt cazuri în care unui deţinut îi revine o suprafaţă de doar un metru pătrat Capacitatea penitenciarelor din România este depăşită cu peste 50%, existând situaţii în care suprafaţa medie care revine unui deţinut în celulă este de doar un metru pătrat, potrivit unui raport special privind condiţiile de detenţie dat publicităţii marţi de Avocatul Poporului.
Comunicat de presă - IICCMER IICCMER continuă investigaţiile arheologice pentru căutarea şi descoperirea mormintelor deţinuţilor politici morţi în lagărul de muncă de la Periprava, jud. Tulcea
Galaţi: Tentativă de suicid în penitenciar Un deţinut din Penitenciarul Galaţi, condamnat la cinci ani şi două luni pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, a încercat să se sinucidă prin spânzurare, se arată într-un comunicat transmis marţi de purtătorul de cuvânt al instituţiei, subcomisar Safta Bratulea.