Cele mai citite
 


Caraş-Severin: Accidentele la locul de muncă, în atenţia inspectorilor ITM
vineri, 29 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Accidentele la locul de muncă şi bolile profesionale au fost, joi, în atenţia inspectorilor de la Inspectoratul teritorial de Muncă din Caraş-Severin, dar şi a reprezentanţilor firmelor de securitate în muncă şi a angajatorilor.
Cu toţii s-au reunit la aceeaşi masă pentru a pune la punct strategii viabile, care să ducă la diminuarea incidentelor şi a numărului victimelor accidentelor de muncă.
Numai în primele 3 luni ale anului, în Caraş-Severin şi-au pierdut viaţa la locul de muncă doi oameni, alţi 15 au suferit afecţiuni care îi împiedică să-şi desfăşoare activitatea, iar şase angajaţi au dobândit boli profesionale.
Inspectorul şef adjunct la ITM Caraş-Severin, Ştefan Bala, a declarat că dincolo de cifre şi statistici se ascund o serie de vulnerabilităţi în ceea ce priveşte securitatea la locul de muncă, identificate de participanţii la masa rotundă organizată joi.
'Cele mai multe accidente de muncă se produc în domeniul industriei lemnului, dar şi în construcţii civile sau construcţii de maşini. De asemenea, şi accidentele rutiere petrecute în drum spre locul de muncă sunt considerate accidente de muncă. Din păcate, nu toţi angajatorii din domeniile enumerate asigură condiţii optime pentru desfăşurarea activităţii', a precizat Ştefan Bala.
Pe 28 aprilie, în întreaga lume, a fost sărbătorită Ziua Internaţională a Securităţii şi Sănătăţii în Muncă şi au fost comemorate victimele accidentelor de muncă. AGERPRES/(A.S. - Paula Neamţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Caraş-Severin: Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Drogurilor - marcată la Reşiţa 'Întâi ascultă! Ascultându-i pe copii şi tineri, realizezi un prim pas pentru a-i creşte sănătoşi şi în siguranţă' - este mesajul pe care toţi cei implicaţi în lupta împotriva drogurilor l-au transmis, duminică, la Reşiţa, de Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri.
Caraş-Severin: Reşiţenii marchează Ziua internaţională împotriva consumului şi traficului ilicit de droguri Voluntari antidrog, împreună cu specialişti ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Caraş-Severin distribuie, pe parcursul zilei de vineri materiale informative şi informaţii cu privire la riscurile asociate consumului de substanţe ilegale şi despre activităţile şi serviciile acestei...
Caraş-Severin: Apel pentru donarea de sânge, de Ziua Internaţională a Donatorului Judeţul Caraş-Severin se confruntă în ultima vreme cu o criză acută de sânge, astfel că, nu de puţine ori, s-a întâmplat să se apeleze la centre din judeţele învecinate, pentru a se acoperi necesarul din spitale, a declarat marţi, de Ziua Internaţională a Donatorului de Sânge, Rodica Neaga, directorul...
Caraş-Severin: La Reşiţa continuă campania pentru donarea de sânge Campania derulată în Caraş-Severin până pe 14 iunie, când se sărbătoreşte Ziua Internaţională a donatorului de Sânge, la iniţiativa reşiţencei Lili Gherle Flisc şi a Centrului de Transfuzie Sanguină din Reşiţa a continuat marţi, reprezentanţii Poliţiei Locale Reşiţa răspunzând afirmativ la apel.
Caraş-Severin: Angajaţii Spitalului judeţean Reşiţa, în grevă de avertisment Membrii Sanitas de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa s-au aflat, miercuri, în grevă de avertisment pentru două ore, fără însă ca pacienţii să aibă de suferit.
Caraş-Severin: Ziua internaţională de acţiune pentru sănătatea femeii, marcată la Reşiţa Ziua internaţională de acţiune pentru sănătatea femeii a fost marcată, miercuri, la Reşiţa, unde reprezentanţii sistemului de sănătate, dar şi cei ai societăţii civile au dorit să tragă un semnal de alarmă asupra riscurilor care pândesc, la fiecare pas, sănătatea femeii.