Cele mai citite
 


Cazuri de hepatită E cauzată de cârnaţii cu ficat
vineri, 29 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În sudul Franţei, medicii au identificat zece cazuri de hepatită E, boală rară în această ţară, care ar putea fi legate de consumul de cârnaţi cu ficat. Autorităţile sanitare au avertizat populaţia împotriva mai multor produse cu risc potenţial, potrivit site-ului Maxisciences.
Autorităţile sanitare au emis o serie de recomandări cu privire la consumul produselor respective. 'Cele zece cazuri de hepatită E identificate în regiunea Provenţa-Alpi-Coasta de Azur ar putea fi legate de consumul de cârnaţi cu ficat, în stare crudă sau insuficient prăjiţi', se spune într-un comunicat comun al Direcţiei generale de sănătate şi al celei pentru alimentaţie. Cele două direcţii recomandă ca aceşti cârnaţi să fie bine prăjiţi înainte de a fi consumaţi, iar persoanele sensibile, precum femeile gravide, cele imunodepresive sau care suferă de afecţiuni ale ficatului, să evite consumul de asemenea produse.

Autorităţile sanitare au alcătuit o listă cu produsele respective, care cuprinde mai multe feluri de cârnaţi proaspeţi sau uscaţi făcuţi din ficat de porc.

În prezent, nu există niciun vaccin împotriva acestei boli, dar în majoritatea cazurilor, hepatita E este o infecţie limitată, iar pacienţii reuşesc să se vindece rapid.AGERPRES/(Elena Dumbravă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hepatita virala Hepatita constă în inflamarea ficatului, cel mai adesea cauzată de o infecţie virală. În România, numărul pacienţilor care suferă de hepatitele cronice B şi C este estimat de European Centre for Disease Control (ECDC) la aproximativ 2 milioane, cu câteva mii de infecţii noi raportate anual...
Hepatita infecţioasă Hepatita este inflamaţia ficatului şi prezintă două forme : acută şi cronică. Cea mai frecventă cauză a hepatitei acute este virusul hepatitei A, iar în cazul celei cronice virusul hepatitei B şi C.
Ce este hepatita B? Hepatita virala B este o boala infectioasa a ficatului cauzata de virusul cu acelasi nume (VHB), care poate evolua catre complicatii gfrave- ciroza sau cancerul hepatic. VHB, virusul care cauzeaza hepatita B, se poate transmite prin fluidele corporale (sperma, secretii vaginale, saliva), prin...
Hepatita virală la început de mileniu trei - interviu cu prof.dr. Mircea Angelescu Prof. dr. Mircea Angelescu, de la Institutul de Boli Infecţioase 'Matei Balş', membru al Academiei de Ştiinţe Medicale, spune că în viitorul?apropiat descoperirea vaccinului contra hepatitei C va diminua spectaculos morbiditatea şi mortalitatea prin hepatita cronică şi prin ciroză. Într-un interviu acordat...
Hepatita C: un nou tip de medicament testat în curând Un nou medicament antiviral contra infecţiei cu virusul hepatitei C ar putea fi testat în curând ca umare a descoperirii a două enzime care au un rol extrem de important în apariţia acestei boli, scrie luni site-ul Maxisciences.
Hepatita C: progres în tratamentul acestei boli cronice a ficatului Un tratament experimental ce acţionează asupra celulelor hepatice s-a dovedit foarte eficient împotriva hepatitei de tip C în cazul cimpanzeilor, reprezentând un potenţial progres în tratarea acestei boli cronice şi la oameni, conform unui studiu publicat joi, transmite AFP.