Cele mai citite
 


Cluj: Intervenţie chirurgicală a profesorului german Jens Rassweiler, transmisă în direct la un simpozion internaţional
vineri, 29 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prestigiosul profesor universitar dr. Jens Rassweiler de la Universitatea din Heidelberg, preşedinte al Societăţii Europene de Uro-Tehnologie (ESUT), va efectua vineri la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca o intervenţie chirurgicală laparoscopică unui pacient cu tumoare renală, care va fi transmisă în direct pe un ecran în sala de conferinţe în care se desfăşoară Simpozionul internaţional cu tema "Progrese în uro-oncologie II", ale cărui lucrări au început joi la Hotelul City Plaza.
Anunţul privind transmisia în direct a intervenţiei chirurgicale pe care a va efectua renumitul profesor german fost făcută la festivitatea de deschidere a simpozionului de către prof. dr. Bogdan Petruţ, care a introdus laparascopia intervenţională la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca.
"Am avut şansa să mi se trezească interesul pentru laparoscopie urmând pas cu pas intervenţiile realizate de domnul profesor Ioan Coman, şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, iar acest lucru mi-a creat şi posibilitatea de a urma un stagiu în Germania, sub îndrumarea profesorului Jens Rassweiler de la Universitatea din Heidelberg", a spus prof. dr. Bogdan Petruţ.
Între 28 aprilie şi 1 mai, la Institutul Oncologic "Prof. Dr. Ion Chiricuţă" şi la Centrul de aptitudini practice şi medicină experimentală din Cluj-Napoca se desfăşoară cursuri practice şi un atelier de lucru pe teme de chirurgie urologică laparoscopică. Preşedintele de onoare al cursului este prof. univ. dr. Jens Rassweiler.
Specialişti de prestigiu din ţară şi din străinătate participă începând de joi timp de trei zile la Cluj-Napoca la simpozionul cu tema "Progrese în uro-oncologie II", organizat Centrul de Chirurgie Robotică al Spitalului Clinic Municipal, în parteneriat cu Institutul Oncologic din Cluj-Napoca. AGERPRES/(A - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Centru de simulare cu şase posturi complete de laparoscopie, din toamnă, la UMF Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Constantin Ciuce, este încrezător că proiectul deschiderii unui centru de simulare, dotat cu şase posturi complete de laparoscopie, într-o sală de peste 80 de metri pătraţi a instituţiei de învăţământ superior...
Prof. univ. dr. Ioan Coman: Este impresionantă evoluţia pacienţilor operaţi robotic - interviu Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ. dr. Ioan Coman, a acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES un interviu în care expune etapele parcurse de unitatea sanitară în vederea asigurării unor servicii medicale de talie europeană, precum şi avantajele intervenţiilor chirurgicale...
Cluj: Prof. dr. Ioan Coman: Spitalul Municipal are colaborări onorante cu prestigioşi specialişti europeni Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ dr. Ioan Coman, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că prezenţa unor nume prestigioase ale chirurgie laparoscopice şi robotice din Europa şi SUA, la Simpozionul cu tema "Progrese în uro-oncologie II" (28-30 aprilie), "este expresia...
Cluj: Simpozionul internaţional 'Progrese în uro-oncologie II' Specialişti de prestigiu din ţară şi din străinătate participă, începând de joi, timp de trei zile, la Simpozionul cu tema "Progrese în uro-oncologie II", organizat Centrul de Chirurgie Robotică al Spitalului Clinic Municipal, în parteneriat cu Institutul Oncologic din Cluj-Napoca.
Caraş-Severin: Prima intervenţie chirurgicală din Reşiţa prin laparoscopie urologică La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa a avut loc, vineri, prima intervenţie chirurgicală realizată prin metoda 'laparoscopie urologică', aparatura fiind achiziţionată prin finanţarea acordată de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin.
Cluj: Intervenţie chirurgicală transmisă în premieră mondială, în direct, în sistem 3D O echipă de medici români şi italieni a realizat, vineri, în premieră mondială, la Spitalul Municipal Clujana, o operaţie care a fost transmisă în direct, în sistem 3D. Astfel, o grupă de 30 de medici rezidenţi şi de studenţi au putut viziona, în timp real, ceea ce în mod normal nu vede decât chirurgul...