Cele mai citite
 


Comasarea spitalelor din Botoşani, respinsă în Consiliul Judeţean
vineri, 29 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierii judeţeni au respins, joi, în şedinţă ordinară, un proiect de hotărâre privind comasarea a cinci spitale din judeţul Botoşani.
Proiectul supus dezbaterii prevedea preluarea în administrarea Consiliului Judeţean Botoşani a Spitalului orăşenesc Săveni, dar şi a Spitalului de Pneumoftiziologie Botoşani, aflate în prezent în administrarea autorităţilor publice locale.
De asemenea, proiectul, iniţiat de preşedintele CJ, Mihai Ţâbuleac, prevedea comasarea spitalelor preluate, dar şi a Spitalului de Copii şi a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie cu Spitalul Judeţean "Mavromati".
Potrivit lui Mihai Ţâbuleac, iniţiativa sa urmăreşte menţinerea statutului de spital judeţean pentru Spitalul "Mavromati", aşa cum prevăd normele impuse de Ministerul Sănătăţii.
"Sunt, în continuare, împotriva comasării, dar, de data aceasta se vede treaba că Ministerul Sănătăţii ne dă foarte multă bătaie de cap. Eu sper că ştie ce face şi că ceea ce face se numeşte cu adevărat reformă. Facem aceste comasări nu pentru că suntem entuziasmaţi că Ministerul Sănătăţii a stabilit aceste condiţii, ci pentru că trebuie să fim prudenţi şi să ne protejăm unităţile sanitare din judeţ, gândindu-ne în primul şi primul rând la interesul bolnavilor", a afirmat Ţâbuleac.
Propunerea sa a fost respinsă prin votul celor 20 de consilieri ai Uniunii Social Liberale (zece ai PSD şi zece de la PNL).
Proiectul urmează a fi rediscutat într-o şedinţă extraordinară programată pentru data de 3 mai.
La ora actuală, Spitalul Judeţean "Mavromati" nu poate fi inclus în nicio categorie de clasificare impusă de Ministerul Sănătăţii. AGERPRES/(A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Sindicaliştii din Spitalul Judeţean ies în stradă pentru a cere comasarea cu alte trei spitale Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani vor picheta, pe 29 septembrie, Consiliul Judeţean (CJ), a declarat liderul sindical al spitalului, Lia Temciuc.
Botoşani: Spitalul Judeţean "Mavromati" aşteaptă aprobarea noii structuri organizatorice după comasare Noua structură organizatorică a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani, rezultată din comasarea cu Spitalul de Copii, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie şi Spitalul de Psihiatrie, nu a fost aprobată de Ministerul Sănătăţii, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele...
Botoşani: Comasarea spitalelor, discutată din nou în Consiliul Judeţean Un nou proiect de hotărâre privind comasarea spitalelor din Botoşani va fi inclus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean (CJ) programată pentru data de 27 octombrie, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ, Mihai Ţâbuleac.
Botoşani: Comasarea spitalelor, aprobată de consilierii judeţeni Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" va prelua, prin comasare, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie, Spitalul de Copii şi Spitalul de Psihiatrie, potrivit unei hotărâri adoptate, luni, de Consiliul Judeţean (CJ) Botoşani.
Botoşani: Proteste la Spitalul Judeţean "Mavromati" faţă de respingerea comasării Aproximativ 100 de cadre medicale şi pacienţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani au protestat, joi dimineaţă, în faţa unităţii, în semn de nemulţumire faţă de decizia autorităţilor judeţene de a refuza comasarea spitalelor din judeţ.
Botoşani: Comasarea spitalelor, respinsă pentru a doua oară de membrii Consiliului Judeţean Comasarea principalelor spitale din judeţul Botoşani a fost respinsă, pentru a doua oară în ultimele cinci zile, în urma votului negativ dat, marţi, de consilierii judeţeni. Reuniţi în şedinţă extraordinară, membrii Consiliului Judeţean (CJ) au votat împotriva transformării Spitalului de Obstretică şi...