Cele mai citite
 


Conducerea Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România va fi aleasă vineri
vineri, 29 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alegerile pentru conducerea Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România (SNCRR) vor avea loc, vineri, la Adunarea Generală a organizaţiei.
În prima parte a reuniunii vor rosti cuvinte de deschidere preşedintele în exerciţiu al Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, reprezentanţi ai Comitetului Internaţional al Crucii Roşii şi ai Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, precum şi ambasadorul Norvegiei la Bucureşti, Oystein Hovdkinn.
Cu acest prilej, vor fi prezentate reţeaua naţională de pregătire în domeniul primului ajutor de bază, activitatea organizaţiei din perioada martie 2009-martie 2011 şi strategia pentru perioada 2011-2014.
În a doua parte a reuniunii vor avea loc alegerile pentru funcţiile eligibile din SNCRR - preşedinte, vicepreşedinţi, reprezentanţii tineretului în Consiliul Naţional şi trezorierul.
Pentru funcţia de preşedinte al Crucii Roşii Române şi-au depus candidaturile Mihaela Geoană, actualul preşedinte al CRR, şi primarul general al Capitalei, prof.dr. Sorin Oprescu, a declarat, săptămâna trecută, Nadia Lazăr, coordonator media al CRR.
"Adunarea Generală este organul deliberativ suprem al Crucii Roşii Române. Aceasta se întruneşte în sesiune ordinară o dată la doi ani. În acest an au loc alegeri pentru diferite funcţii de conducere - preşedinte al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, vicepreşedinţi SNCRR, trezorier şi reprezentanţi ai tineretului. (...) Şi-au înscris candidaturile pentru funcţia de preşedinte Mihaela Geoană, actual preşedinte al CRR, şi Sorin Oprescu. Data limită de depunere a candidaturilor pentru funcţia de preşedinte a fost 13 aprilie", a precizat atunci Nadia Lazăr.
Ea a adăugat că mandatul preşedintelui SNCRR este de patru ani şi că o persoană nu poate deţine funcţia de preşedinte al SNCRR decât pentru cel mult două mandate, care pot fi şi succesive.
''Funcţia de preşedinte este funcţie onorifică. Îşi pot depune candidatura pentru posturile eligibile persoane care sunt membri activi ai Crucii Roşii Române, care s-au remarcat prin servicii deosebite aduse CRR, şi-au dovedit ataşamentul faţă de aceasta şi faţă de misiunea sa umanitară", a spus coordonatorul media al CRR.
Toate alegerile se fac prin vot secret, pe baza unor buletine de vot depuse în urnă, având drept de vot preşedinţii tuturor filialelor Crucii Roşii Române (47 de filiale) şi doi delegaţi de la fiecare filială de Cruce Roşie. AGERPRES/(AS - Iulia Petre)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
Preşedintele Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România va fi ales pe 29 aprilie Alegerile pentru funcţia de preşedinte al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România (SNCRR) vor avea loc pe data de 29 aprilie, la adunarea generală a Crucii Roşii Române.
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
4 iulie - Ziua Crucii Roşii Române (documentar) Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
Crucea Roşie Română împlineşte joi 137 de ani de activitate umanitară Societatea Naţională de Cruce Roşie din România (SNCRR) aniversează joi 137 de ani de istorie şi activitate umanitară, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.