Cele mai citite
 


Gripa porcină: 3-4 milioane de noi cazuri posibile în Italia până în martie 2010
miercuri, 15 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Roma, 15 iul /Agerpres/ - Între trei şi patru milioane de italieni ar putea contracta virusul gripal A(H1N1) până în martie 2010, conform proiecţiilor autorităţilor italiene, a afirmat marţi secretarul de stat pentru sănătate, Ferruccio Fazio, într-o conferinţă de presă, transmite AFP.

Acesta a anunţat că, până la sfârşitul anului, 8,6 milioane de italieni vor fi vaccinaţi împotriva gripei porcine. Prima fază de vaccinare va viza în special angajaţii din sănătate, poliţiştii, pompierii şi persoanele de peste 65 ani suferinde de boli cronice.

O a doua fază va fi declanşată în februarie viitor, şi va ţinti mai ales persoanele între 2 şi 20 ani, a indicat oficialul.

Ministerul italian al Sănătăţii a anunţat luni 38 noi cazuri de contaminare cu virusul A(H1N1). În Peninsulă, numărul total al persoanelor infectate cu noul virus gripal a ajuns astfel la 224, neînregistrându-se niciun deces. AGERPRES/(Irina Cristea)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alarma privind extinderea gripei porcine, în prim-planul presei din Italia /La Stampa, La Repubblica, Corriere della Sera, Il Messaggero/ Roma, 20 iul - Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: Alarma cauzată de extinderea gripei porcine atât la nivel internaţional, cât şi în Peninsulă, reprezintă principalul subiect prezentat luni în prima pagină de cotidianele...
Noi cazuri confirmate de infectare cu virusul A/H1N1 Bucureşti, 25 iul /Agerpres/ - Un număr de 18 persoane, respectiv 17 studenţi şi un profesor, a fost confirmat, sâmbătă, de Institutul Naţional Cantacuzino, cu virusul gripal A/H1N1, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis AGERPRES.
Alte opt cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 Bucureşti, 24 iul /Agerpres/ - Opt cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1 au fost confirmate, vineri, de Institutul Naţional Cantacuzino în rândul a 38 de copii sosiţi în ţară joi seara din Marea Britanie, unde au petrecut vacanţa într-o tabără.
Zece cazuri noi de infectare cu virus A/H1N1 Bucureşti, 21 iul /Agerpres/ - Alte 10 cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/ H1N1 au fost înregistrate de Reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile.
''Mită'' A (H1N1) în Bulgaria Sofia, 26 iul - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Mai mulţi turişti străini au fost „amendaţi” la intrare în Bulgaria deoarece nu puteau prezenta un document care să dovedească că nu sunt bolnavi de nouă gripă.
SUA: testele umane pentru un vaccin împotriva virusului A/H1N1 vor începe în august Washington, 23 iul /Agerpres/ - Institutele medicale de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii (SUA) vor începe testele umane pentru definitivarea unui vaccin împotriva virusului A/H1N1 la începutul lunii august, a anunţat miercuri Universitatea Maryland, citată de CNN.