Cele mai citite
 


Fotbal: Real Madrid - Barcelona, un meci de 140 de decibeli
vineri, 29 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un meci de talia Real Madrid - FC Barcelona (0-2), care s-a disputat miercuri seara pe stadionul Santiago Bernabeu în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor la fotbal, generează un zgomot de 140 de decibeli, de două ori mai mult decât nivelul considerat de risc de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează agenţia EFE.
Conform studiului efectuat de o firmă spaniolă specializată în centri auditivi, doar un suporter al echipei FC Barcelona care a strigat "gol" a generat un zgomot de 117 decibeli, după cum a indicat un aparat de măsură instalat pentru măsurarea nivelului de zgomot din oraşe.
Soneria unui telefon mobil poate ajunge la 110 decibeli, nivel considerat deja de OMS că poate aduce "daune importante" sistemului auditiv, un claxon la 190 decibeli, sirena poliţiei la 100 decibeli, în timp ce o conversaţie normală nu depăşeşte 40 decibeli.
AGERPRES (Vlad Constantinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fotbal: OMS laudă Barcelona pentru intenţia de a interzice fumatul pe Camp Nou Madrid, 17 mar /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a salutat intenţia clubului de fotbal FC Barcelona de a interzice fumatul pe stadionul Camp Nou, informează presa iberică, citată de Agerpres.
Fotbal: Ebola dă peste cap competiţiile în Africa Virusul Ebola, a cărui răspândire implacabilă în Africa de vest pune serios pe gânduri întreaga lume, perturbă meciurile internaţionale de fotbal de pe continent, adesea mutate în alte locuri, din temere faţă de contaminare, cu 5 luni înainte de Cupa Africii pe Naţiuni (CAN) 2015.
Gripa A, OMS şi transparenţa Madrid, 18 ian /Agerpres/ - Odată intrată în remisie pandemia gripei A se pune sub semnul îndoielii rolul OMS, chiar dacă ameninţarea s-a dovedit reală. Pe măsură ce pandemia bate în retragere încep să reapară criticile privind modul în care a gestionat apariţia acestui virus Organizaţia Mondială a Sănătăţii...
OMS îşi simplifică sistemul de alertă privind pandemiile de gripă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a dat publicităţii luni un nou sistem de alertă privind gestionarea pandemiilor de gripă, bazat pe riscul real de contagiere şi severitatea virusului, după ce a fost criticată în legătură cu pandemia H1N1 în 2009, potrivit AFP şi EFE.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, marţi, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă, subliniind că acest lucru are consecinţe semnificative asupra sănătăţii lor mentale şi fizice, potrivit unui raport publicat joi.