Cele mai citite
 


Franz Zinsberger: Scopul nostru este asigurarea accesului pacienţilor din România la medicamete de ultimă generaţie
vineri, 29 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Noi medicamente vor fi introduse pe piaţă pentru a oferi pacienţilor şi medicilor alternative noi şi inovatoare de tratament, a declarat joi, în conferinţă de presă, Franz Zinsberger, director general al Boehringer Ingehleim România.
Acesta a făcut referire la noua indicaţie de prevenţie a accidentului vascular cerebral la pacienţii cu fibrilaţie atrială, Pradaxa, medicament care urmează să fie lansat în România în acest an.
"Această descoperire medicală este considerată revoluţionară deoarece constituie vârful de lance al noii generaţii de anticoangulante orale descoperite după mai bine de 50 de ani de aşteptare", a spus Franz Zinsberger, menţionând că produsul a fost deja aprobat în SUA, Canada şi Japonia în 2010 şi a primit recent opinie pozitivă din partea autorităţilor europene, aşteptând lansarea în următoarele luni.
"Scopul nostru este acela de a asigura accesul pacienţilor din România la medicamente cheie, de ultimă generaţie, care să aibă un impact pozitiv asupra sănătăţii şi vieţii lor", a adăugat Franz Zinsberger.
Programele ample de cercetare clinică la nivel global includ 25 de studii clinice care se află în desfăşurare şi în România. Acestea acoperă cinci arii terapeutice, respectiv boli cardiovasculare, metabolice, respiratorii, oncologie şi virologie, şi aproximativ 100 de centre medicale în toată ţara.
Directorul companiei a accentuat asupra faptului că investiţiile masive şi cercetarea intensivă au condus la portofoliul solid de substanţe terapeutice promiţătoare ce acoperă indicaţii precum şi prevenirea accidentelor vasculare cerebrale, diabet şi oncologie şi care vor fi lansate în următorii ani.
Investiţiile grupului în cercetare şi dezvoltare au ajuns în 2010 la 2,45 miliarde euro. Compania şi-a extins prezenţa în mediul de business biofarmaceutic fiind reprezentată în zona Golfului San Francisco de o unitate modernă de cercetare şi producţie în biotehnologie care va completa resursele existente.
"Apariţia unei noi molecule presupune foarte mulţi bani şi durează în medie 13 ani", a spus Franz Zinsberger.
În curs de dezvoltare se află 90 de proiecte, dintre acestea 40 în etapa de dezvoltare preclinică, nouă în faza I de dezvoltare clinică, 19 în faza a II-a, 13 în faza a III-a, 13 în stadiu de înregistrare sau lansate recent.
Un număr mare de pacienţi sunt incluşi în diferitele studii clinice cu noile molecule. În 2011 urmează să fie lansate o serie de produse cu prescripţie. Astfel, în luna iunie aprobarea pentru Pradaxa, în luna august aprobarea pentru Trajenta, care este un rezultat al cooperării dintre Companiea Boehringer Ingehleim şi Eli Lilly pentru a dezvolta o tabletă orală zilnică pentru diabetul de tip II, iar pentru luna octombrie se are în vedere aprobarea Viramune XR ca primă linie de tratament de HIV/SIDA.
Franz Zinsberger s-a referit şi la faptul că în România a crescut comerţul paralel din cauza măsurilor privind preţul medicamentelor. El a accentuat şi asupra faptului că introducerea clawback-ului care reprezintă de fapt o suprataxă şi riscul care există acum în România determină companiile să se protejeze. AGERPRES/(AS-Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MSD lansează JANUMET® pe piaţa din România, pentru pacienţii cu diabet zaharat tip 2 al căror control glicemic nu este adecvat Produsul poate fi utilizat alături de o dietă echilibrată și de exerciții fizice regulate Compania Merck Sharpe and Dohme, cunoscută ca Merck în Statele Unite şi Canada şi ca MSD în restul lumii, lansează JANUMET® în România, un produs inovator în tratarea diabetului zaharat tip 2. JANUMET® este o combinatie fixă între două substanțe: metformin și sitagliptin și poate fi utilizat, alături...
FDA a aprobat Pradaxa® pentru tratamentul și reducerea riscului de recurenţă a trombozei venoase profunde (TVP) și a emboliei pulmonare (EP) Noile indicații pentru Pradaxa® oferă pacienților din S.U.A cu TVP și EP o opțiune simplă de tratament, care este la fel de eficientă, dar cu risc de hemoragii mult mai scăzut comparativ cu tratamentul cu un antagonist de vitamină K, warfarina.1,2,3
Franz Zinsberger: Dorim să asigurăm accesul pacienţilor la medicamente de ultimă generaţie Bucureşti, 17 nov /Agerpres/ - Accesul pacienţilor români la cele mai noi medicamente constituie unul dintre scopurile noastre, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Franz Zinsberger, directorul general al uneia dintre primele companii farmaceutice internaţionale care şi-au deschis birouri...
Franz Zinsberger: Dorim să asigurăm accesul pacienţilor la medicamente de ultimă generaţie Bucureşti, 17 nov /Agerpres/ - Accesul pacienţilor români la cele mai noi medicamente constituie unul dintre scopurile noastre, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Franz Zinsberger, directorul general al uneia dintre primele companii farmaceutice internaţionale care şi-au deschis birouri...
Medicii români şi italieni vor colabora în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice Ministrul sănătăţii, Raed Arafat şi prof. dr. Alessandro Frigiola, I.R.C.C.S. Policlinico San Donato, Italia, director Cardiac Surgery Department, au semnat joi un protocol de colaborare între Ministerul Sănătăţii şi Clinica San Donato, în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice.
Aproape 500 de persoane depistate cu boli cardiovasculare în doar zece zile de testare, în Parcul Titan Un număr de 465 de persoane au fost depistate cu boli cardiovasculare în doar zece zile de testare gratuită în cadrul campaniei de informare pentru depistarea precoce a fibrilaţiei atriale "Spune ce ai pe inimă", desfăşurată în perioada 25 octombrie - 3 noiembrie în Parcul Titan din Capitală.