Cele mai citite
 


Graţiela Drăghici (PSD): Singura soluţie de salvare a sistemului de Sănătate este demisia ministrului
vineri, 29 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Singura soluţie de salvare a sistemului sanitar românesc o reprezintă demisia ministrului de resort, Cseke Attila, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, vicepreşedintele Departamentului de Sănătate al PSD, Graţiela Drăghici.
Ea a adăugat că moţiunea simplă pe tema Sănătăţii pe care Uniunea Socială Liberală o va depune la Camera Deputaţilor reprezintă "o radiografie a stării de sănătate a populaţiei şi asupra efectelor generate de măsurile haotice luate de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila".
"Moţiunea simplă a fost generată, practic, de toate măsurile luate de-a valma de ministrul Sănătăţii. (...) Părerea noastră este că singura soluţie de salvare a acestui sistem este demisia ministrului Cseke Attila şi, nu numai atât, îl rugăm respectuos pe preşedintele Traian Băsescu să-şi ia mâna de pe domeniul Sănătăţii, pentru că am mai afirmat odată: preşedintele Băsescu a confiscat pactul pentru Sănătate cum l-a confiscat pe cel pentru Educaţie şi din acel moment s-a declanşat haosul în domeniul sanitar", a susţinut vicepreşedintele Departamentului de Sănătate al PSD.
Graţiela Drăghici a criticat şi modalitatea în care actualul ministru al Sănătăţii înţelege să facă reformă în acest domeniu, afirmând că măsura de desfiinţare şi reorganizare a spitalelor a fost făcută fără niciun studiu de impact.
"Ce fac acei oameni care sunt nevoiţi să meargă 60-80 de kilometri până la primul spital să se trateze? (...) Probabil că s-or fi gândit, gândirea lor a fost la pachet cu ceea ce se vehiculează, cu importul celor patru milioane de biciclete. S-or fi gândit domniile lor că vor merge pacienţii din mediul rural cu bicicleta la spital", a completat Drăghici.
Ea a adăugat că măsurile adoptate de ministrul Sănătăţii vor avea, pe diferite nivele, numai răspunsuri negative şi vor avea ca şi consecinţă "îngrădirea în continuare a accesului la servicii medicale al populaţiei".
Potrivit vicepreşedintelui Departamentului de Sănătate al PSD, indicatorii de mortalitate infantilă situează România pe primul loc în Europa.
În altă ordine de idei, preşedintele Comisiei de Agricultură din Senat, Petre Daea, a precizat că, moţiunea simplă a USL pe tema Agriculturii, depusă miercuri, reprezintă un semnal de alarmă, "cât nu este prea târziu" asupra situaţiei din domeniu.
"Este semnalul dat de specialişti că suprafaţa de grâu din România nu ne asigură necesarul pentru anul următor. Despre ce siguranţă alimentară să vorbeşti când terenul este lăsat în paragină. Evident, Guvernul nu este proprietar, dar este depozitarul şi trebuie să fie promotorul politicilor şi responsabilul domeniului", a afirmat Petre Daea. AGERPRES/(AS - Claudia Nicolae-Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Deputaţii au respins moţiunea simplă a opoziţiei privind sănătatea (sinteză) Camera Deputaţilor a respins, luni, moţiunea simplă pe domeniul Sănătăţii intitulată "Sistemul sanitar din România: Alarmă de cod roşu", cu 137 de voturi împotrivă, 134 de voturi pentru şi trei abţineri.
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Cseke Attila: Garantez că următorul ministru al Sănătăţii va fi la fel de criticat Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, luni, cu prilejul dezbaterii moţiunii simple pe sănătate de la Camera Deputaţilor, că şi următorul ministru al Sănătăţii va fi la fel de criticat, întrucât domeniul sanitar este "greu, rigid şi conservator uneori".
Adrian Năstase: Se pregăteşte privatizarea sistemului de sănătate? Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, consideră că demisia fostului ministru al Sănătăţii, Cseke Attila, pentru cei care se confruntă cu problemele din sistem, "este egală cu zero, atâta timp cât efectele sale în plan politic nu se văd.
Politicienii dau prioritate problemelor economice şi în 2011 Bucureşti, 24 dec /Agerpres/ - Reprezentanţi ai Puterii şi Opoziţiei au indicat aproape aceleaşi priorităţi pentru 2011, dar se gândesc la formule diferite de guvernare care să le pună în aplicare.
Ministrul Sănătăţii despre moţiunea de la Senat: O autoacuzare a colegilor de la PSD Bucureşti, 20 sep /Agerpres/ - Ministrul Cseke Attila a declarat, luni, la dezbaterile din Senat asupra moţiunii simple pe Sănătate, că aceasta ar reprezenta, de fapt, 'o autoacuzare' a social-democraţilor şi s-a arătat dezamăgit de esenţa şi scopurile acestui demers.