Cele mai citite
 


Mureş: Centrul de primiri urgenţe de la Spitalul Sărmaşu, preluat de SMURD
vineri, 29 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul de primiri urgenţe (CPU) al Spitalului Sărmaşu, unitate sanitară trecută în conservare de la data de 1 aprilie, va fi preluat de SMURD Târgu Mureş din luna mai, a anunţat, joi, primarul oraşului, Ioan Mocean.
'De la 1 mai Centrul de primiri urgenţe din Sărmaşu va funcţiona cu 10 asistente, doi medici specialişti în medicină de urgenţă şi o infirmieră, ca punct de lucru al SMURD Târgu Mureş, finanţarea fiind asigurată de acest serviciu. Astăzi am stabilit preluarea personalului şi a aparaturii medicale, precum şi a clădirii unde va funcţiona punctul de lucru, iar peste o zi vom semna la Târgu Mureş (cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş - n.r.) protocolul de predare-preluare', a declarat presei Ioan Mocean.
Primarul oraşului Sărmaşu a precizat că în cadrul discuţiilor preliminare purtate cu conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş s-a abordat şi menţinerea laboratoarelor de analiză medicală şi imagistică medicală care să funcţioneze 24 din 24 de ore.
Edilul a spus că dacă această înţelegere va fi avizată de Ministerul Sănătăţii, la Spitalul din Sărmaşu vor fi 16 posturi medicale. În plus, pentru restul spaţiilor care aparţin spitalului, Consiliul Local Sărmaşu va decide dacă se impune amenajarea unui cămin pentru vârstnici cu 30 de locuri, având în vedere că în zonă mai există câteva cămine de bătrâni.
Spitalul din Sărmaşu, care a funcţionat mai bine de 50 de ani, se regăseşte între cele 67 de unităţi medicale care au fost trecute în conservare, deşi deservea în jur de 25.000 de locuitori din judeţele Mureş, Bistriţa Năsăud şi Cluj, pe o rază de circa 30 de kilometri.
În anul 2010, spitalul din Sărmaşu a avut 785 de pacienţi la secţia de medicină internă, 565 la pediatrie, au fost spitalizaţi 1.085 de pacienţi, iar la Centrul de Primiri Urgenţe (CPU) au fost primiţi 4.064 de pacienţi, din care 1.011 copii. AGERPRES/(AS - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: La 20 de ani de la înfiinţare, SMURD se confruntă cu o lipsă acută de personal La împlinirea a 20 de ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD), la Târgu Mureş, cea mai mare problemă rămâne lipsa de personal, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, dr. Cristian Boeriu, medic şef UPU-SMURD.
Noua Unitate de Primiri Urgenţe din Târgu Mureş ar putea fi inaugurată în luna septembrie Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) de la parterul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş ar putea fi inaugurată în luna septembrie, cu 11 luni de întârziere, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, prefectul judeţului Mureş, Alexandru Petru Frătean.
Mureş: Un serviciu privat de ambulanţă reclamă că SJA îl împiedică să-şi facă treaba Şeful serviciului privat de ambulanţă Samaritanus din Târgu Mureş, dr. Zsigmond Varga, a reclamat marţi că Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mureş l-ar împiedica în acordarea de consultaţii la domiciliu în regim de urgenţă, deşi legea îi permite, prin nesemnarea unui protocol de colaborare, care...
SCJU Târgu Mureş va avea cea mai modernă Unitate de Primiri Urgenţe din ţară Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş va avea cea mai modernă Unitate de Primiri Urgenţe din ţară, în urma unei investiţii în valoare de 5 milioane de lei, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Descentralizarea spitalelor a fost făcută 'fără cap, fără logică şi fără principii', susţine ministrul Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că se rediscută posibilitatea readucerii Spitalelor Judeţene de Urgenţă în subordinea Ministerului, întrucât decentralizarea s-a făcut 'fără cap, fără logică şi fără principii'.
Arafat anunţă lansarea unor chestionare privind motivele de nemulţumire a pacienţilor faţă de aşteptarea la UPU Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat a anunţat duminică la Târgu Mureş, după reuniunea Comisiei Naţionale de Medicină de Urgenţă, că în curând va începe efectuarea unui sondaj în rândul pacienţilor, pentru a se identifica motivele nemulţumirii acestora în privinţa timpilor de aşteptare...