Cele mai citite
 


Un câine a salvat viaţa stăpânei sale depistându-i cancerul la sân
vineri, 29 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O femeie spune că şi-a aflat diagnosticul de cancer la sân după ce a fost alertată de câinele ei. Carol Witcher crede că boxerul ei de opt ani, Floyd Henry, i-a 'mirosit' boala, atingând-o apoi insistent pe sânul drept, scrie Daily Mail.
După ce câinele a tot atins-o pe sân timp de patru zile, femeia a mers la doctor, care i-a confirmat că suferă de cancer la sân în stadiul trei. Ea le-a spus doctorilor că patrupedul a simţit boala şi a alertat-o, iar medicii n-au fost surprinşi , ba chiar au 'crezut fiecare cuvânt' spus de ea.

Carol Witcher, în vârstă de 67 de ani, din Walnut Grove, Atlanta, a fost operată, după ce câinele i-a descoperit boala, în 2008, a făcut şedinţe de chimioterapie şi radiaţii şi s-a vindecat acum doi ani. Dr Sheryl Gabram-Mendola, chirurg oncolog de la Winship Cancer Institute, spune că 'boala era destul de extinsă' şi crede cu adevărat că 'boxerul i-a salvat viaţa dnei Witcher'.

Ea a analizat respiraţia unor pacienţi bolnavi de cancer şi susţine că boala produce anumiţi compuşi organici pe care-i pot simţi doar câinii. 'Am creat un model - care ia în considerare peste 300 de molecule din respiraţia omului - apt să arate corect în 75% din cazuri, după respiraţie, care pacienţi sunt bolnavi de cancer şi care nu', spune dr Gabram-Mendola. Când Carol Witcher a expirat, testul a confirmat că este bolnavă.

Se estimează că simţul mirosului la câini este de peste un milion de ori mai bun decât al omului, fiind diferit în funcţie de rasă. Câinii au mai depistat cancere de piele, vezică urinară, plămâni şi ovare.

Carol Witcher, care l-a salvat pe boxerul Floyd Henry când era căţeluş, spune că l-a salvat atunci şi, în schimb, el a salvat-o pe ea acum.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medic oncolog: În 2012 au apărut peste 8.500 de cazuri noi de cancer la sân Cancerul de sân este în România pe primul loc din punct de vedere al incidenţei şi al mortalităţii, în anul 2012 apărând 8.981 cazuri noi, iar prevalenţa era aproape de 33,500 la suta de mii de paciente, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă conf. dr. Dana Lucia Stănculeanu, medic oncolog.
Cancerul trebuie diagnosticat din timp Centrul OncoFort din Romania ofera 3 servicii de baza pacientilor cu afectiuni oncologice: consult de specialitate international, chimioterapie si radioterapie. Incepand cu luna august 2010 primele 2 servicii sunt disponibile pacientilor din intreaga tara. Din aceasta toamna, specialistii din Romania...
Comunicat de presă - Campania de comunicare "Rămâi tu însăţi" Campania de comunicare "Rămâi tu însăţi" susţine, prin informare şi consiliere, femeile cu cancer la sân din România
Cancerele de sân, de plămâni, de prostată şi colo-rectal, cele mai des întâlnite afecţiuni oncologice în România Afecţiunile oncologice cel mai frecvent întâlnite în România sunt cancerul de sân, de plămâni, de prostată şi colo-rectal, iar cele mai rare sunt cancerul de vezică biliară, tiroidian şi testicular, arată studiul Onco Monitor dat publicităţii miercuri de GfK România.
Puteţi preveni cancerul de piele protejându-vă de soare în primii 20 de ani de viaţă Chiar dacă soarele şi transferul genetic favorizează tot mai des apariţia cancerelor de piele, diagnosticarea timpurie a afecţiunii ajută la creşterea şanselor de vindecare.
Rata deceselor cauzate de cancer în România, peste media europeană Rata deceselor cauzate de cancer în România este de 388 de cazuri la suta de mii de locuitori, peste media europeană de 352 de cazuri, conform Jurnalului European de Cancer, iar zeci de medicamente oncologice de ultimă generaţie nu sunt disponibile încă pacienţilor din România, potrivit asociaţiei de...