Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Consilierii din Teaca, de acord cu transformarea spitalului în azil de bătrâni
sâmbătă, 30 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Local al comunei Teaca, întrunit în şedinţă ordinară, a luat vineri decizia de a aproba transformarea spitalului din localitate în azil de bătrâni, aşa cum a sugerat Ministerul Sănătăţii, după ce în urmă cu o lună s-a declarat împotriva acestui proiect.
"Când am luat decizia în 31 martie, am zis pentru o lună de zile, să vedem dacă în termen de o lună se întâmplă ceva. Cum nu s-a întâmplat nimic, eu oamenii ăia nu pot să îi ţin, trebuie plătiţi. Noi am plătit de la bugetul local până în 30 aprilie şi, de acolo încolo, dacă se vor ţine de cuvânt şi vor da bani de reabilitare, da, dacă nu, asta e, rămânem cu unitatea medico-socială", a declarat pentru AGERPRES primarul comunei Teaca, Iustian Muntean.
Cei 15 consilieri locali din Teaca au votat în unanimitate pentru transformarea centrului de sănătate în azil de bătrâni, la fel cum în şedinţa de 31 martie au votat toţi împotriva acestui proiect, cu menţiunea că timp de o lună cheltuielile de funcţionare a spitalului vor fi suportate de la bugetul local, în speranţa că unitatea nu va fi închisă.
Serviciile oferite de fostul centrul de sănătate Teaca, care deservea cinci comune, vor fi preluate de unitatea medico-socială cu 14 paturi, un punct de ambulanţă cu program continuu, un centru de permanenţă cu medic, la care se va adăuga şi un cămin pentru persoane vârstnice.
Centrul de sănătate Teaca funcţiona cu 15 angajaţi, opt dintre ei riscând să îşi piardă locurile de muncă dacă nu s-ar fi aprobat înfiinţarea azilului de bătrâni de către Consiliul Local. AGERPRES /(A - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Soluţie de compromis pentru spitalul desfiinţat la Teaca - centru medical de permanenţă Persoanele care beneficiau de serviciile Centrului de sănătate din comuna Teaca, judeţul Bistriţa-Năsăud, desfiinţat de la 1 aprilie, vor beneficia pe viitor nu doar de un azil de bătrâni, ci şi de un centru medical de permanenţă, dotat cu medic şi salvare, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prefectul...
Bistriţa-Năsăud: Primăria Teaca nu este de acord cu transformarea centrului de sănătate în cămin pentru bătrâni Transformarea Centrului de sănătate Teaca, judeţul Bistriţa-Năsăud, în cămin de bătrâni, printr-o decizie a Ministerului Sănătăţii, nu este agreată de administraţia acestei comune, primarul Iustian Muntean spunând că astfel trei medici şi cinci asistenţi riscă să îşi piardă posturile.
Bistriţa-Năsăud: Spitalul din Teaca, transformat în azil de bătrâni, ar putea fi preluat de CJ Consilierii judeţeni ai PSD şi PNL au decis să înainteze Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud un proiect de hotărâre prin care spitalul din comuna Teaca, recent desfiinţat de Ministerul Sănătăţii, să fie preluat de autoritatea judeţeană, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.
Bistriţa-Năsăud: Primul serviciu de ambulanţă privat din judeţ, înfiinţat de către Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" din Bistriţa a inaugurat, marţi, în prezenţa mitropolitului Clujului, Andrei, un serviciu privat de ambulanţă - proiect unic atât în Patriarhia Română, cât şi la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Primarii, de acord să preia spitalele numai dacă se asigură finanţarea Problema preluării celor cinci unităţi cu paturi din judeţul Bistriţa-Năsăud de către autorităţile locale, în cadrul procesului de descentralizare a sistemului sanitar, nu este agreată de primari, dacă nu va fi asigurată şi finanţarea pentru acoperirea cheltuielilor de întreţinere.
Bistriţa-Năsăud: Doi bătrâni şi nepoţelul lor, intoxicaţi cu gaze de la soba cu care se încălzeau Doi bătrâni din comuna Nuşeni, judeţul Bistriţa-Năsăud, împreună cu nepoţelul lor în vârstă de şapte ani, au avut nevoie duminică seara de ajutor medical, după ce s-au intoxicat cu gazele scurse de la soba pe care o foloseau pentru a-şi încălzi locuinţa.