Cele mai citite
 


Spania: patru decese în total de gripă porcină
vineri, 17 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Madrid, 17 iul /Agerpres/ - Un bărbat contaminat cu virusul A/H1N1/ a murit joi la Madrid, devenind a patra persoană care a decedat de gripă porcină în Spania, după decesul unei nigeriene în insulele Baleare, a anunţat Ministerul Sănătăţii la Madrid.

Bărbatul mort la spitalul La Paz din capitala spaniolă era în vârstă de 71 de ani, a precizat aceeaşi sursă, citată de AFP.

Mai devreme, Ministerul Sănătăţii a anunţat moartea "unei femei de 33 de ani, care fusese internată la spitalul Son Llatzer din Palma de Mallorca", în Baleare, ca urmare a unor complicaţii legate de gripa porcină.

Femeia, o nigeriană care trăia la Madrid, s-a dus în Baleare pentru câteva zile de vacanţă.

Potrivit ultimelor cifre ale Ministerului Sănătăţii, Spania a înregistrat 1.222 de cazuri confirmate de gripă porcină. Evoluţia pentru majoritatea bolnavilor este calificată oficial drept "pozitivă". AGERPRES/(Sorin Calciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noi cazuri confirmate de infectare cu virusul A/H1N1 Bucureşti, 25 iul /Agerpres/ - Un număr de 18 persoane, respectiv 17 studenţi şi un profesor, a fost confirmat, sâmbătă, de Institutul Naţional Cantacuzino, cu virusul gripal A/H1N1, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis AGERPRES.
Zece cazuri noi de infectare cu virus A/H1N1 Bucureşti, 21 iul /Agerpres/ - Alte 10 cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/ H1N1 au fost înregistrate de Reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile.
Australia a început testele clinice pentru un vaccin împotriva gripei porcine Canberra, 22 iul /Agerpres/ - Australia, una dintre ţările cele mai afectate de gripă porcină din zona Asia-Pacific, a început miercuri testele clinice pentru definitivarea unui vaccin împotriva gripei porcine, au anunţat surse guvernamentale, citate de AFP.
Canada: primul caz de gripă porcină rezistent la Tamiflu Ottawa, 22 iul /Agerpres/ - Canada a înregistrat primul caz în care virusul gripei porcine este rezistent la Tamiflu, informează miercuri Associated Press.
Gripa porcină: peste 700 de morţi în întreaga lume Geneva, 21 iul /Agerpres/ - Virusul gripei porcine, apărut la sfârşitul lunii martie, a ucis deja peste 700 de persoane de pe tot globul, a indicat marţi purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Aphaluck Bhatiaseve, informează AFP
Marea Britanie: vaccinarea în masă împotriva gripei porcine este extrem de riscantă /The Times/ Londra, 22 iul /Agerpres/ - Marea Britanie se pregăteşte pentru un program de vaccinare în masă, care, deşi dispune de suficient vaccin pentru întreaga populaţie, începând cu staff-ul medical, se va dovedi o „nebunie” dat fiind că vaccinul împotriva gripei porcine nu a fost încă suficient...