Cele mai citite
 


Brăila: DSP susţine că Centrul Judeţean de Glaucom nu este avizat de Ministerul Sănătăţii
sâmbătă, 30 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oftalmologie
 

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că investiţia Consiliului Judeţean (CJ) Brăila de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, respectiv Centrul Judeţean de Glaucom, nu are avizul Ministerul Sănătăţii pentru a funcţiona sub această titulatură.

'Au făcut toată investiţia fără să anunţe în prealabil şi DSP. Practic, cu circa trei săptămâni înainte de aşa-zisa inaugurare, Spitalul Judeţean a trimis o adresă prin care ni se solicita aviz de funcţionare pentru centrul de glaucom. Noi nu putem să dăm aviz de funcţionare, noi putem să dăm autorizaţie sanitară de funcţionare, dar numai pentru ceva care este inclus în structura avizată de Ministerul Sănătăţii. Abia după includerea în structură trebuie să se adreseze DSP în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare', a explicat Ciochină.
Şeful DSP Brăila a mai spus că a fost pus în faţa unui fapt împlinit şi că 'practic, în momentul de faţă, nu putem vorbi despre un centru de glaucom la Brăila, ci în cel mai bun caz despre cabinete de oftalmologie, chiar dacă dotarea de acolo depăşeşte cu mult cerinţele pe care trebuie să le aibă un cabinet de oftalmologie'.
În replică, preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, susţine că declaraţiile făcute de şeful DSP pe marginea înfiinţării Centrului Judeţean de Glaucom sunt 'răzbunări politice' şi că ele nu fac decât să pună piedici investiţiilor în sistemul medical care se fac la Brăila.
'Îi deranjează că l-am numit Centru Judeţean de Glaucom. Eu l-aş fi făcut centru naţional, pentru că, aşa cum arată el, este de nivelul naţional. Toţi care au venit, inclusiv profesorul Ştefan, care este vicepreşedinte al Societăţii Române de Oftalmologie, a spus că ce avem la Brăila este la nivel internaţional. Centrul merge foarte bine. Deja programările sunt pe perioadă lungă, o lună - două luni. 70% din pacienţi sunt din afara judeţului Brăila', a declarat Stancu.
Centrul judeţean de tratament complet al glaucomului, amenajat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, a fost inaugurat pe 10 aprilie, în prezenţa vicepreşedintelui Societăţii Naţionale de Glaucom, Gabriel Ştefan.
Centrul Judeţean de Glaucom este o investiţie în valoare de peste 200.000 de euro, realizată în exclusivitate din bugetul CJ Brăila, dotările pentru diagnosticarea şi tratarea glaucomului fiind la nivelul anului 2011.
Vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Glaucom, Gabriel Ştefan, a declarat cu această ocazie că înfiinţarea acestui centru reprezintă "un punct de răscruce între Bucureşti şi Iaşi, un punct important în asigurarea actului medical", el având mari şanse să ajungă un centru zonal de excelenţă. 
Centrul este dotat cu aparatură laser pentru un tratament chirurgical, dar şi cu aparatură de ultimă generaţie pentru depistarea altor boli din câmpul vizual.
Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat la inaugurare că va continua dotarea cu instrumentar medical a Secţiei de Oftalmologie, în care este integrat Centrul de Glaucom, şi că un accent deosebit se va pune pe cercetare. 
"În Centrul de Galucom se va face şi cercetare, iar doctorii se vor putea apleca asupra fenomenelor din oftalmologie. Am văzut în Suedia că medicii de acolo sunt foarte bine ancoraţi în ceea ce priveşte cercetarea şi ne-au promis că, dacă suntem hotărâţi, pot să primească trei medici de-ai noştri la ei sau pot să vină ei aici", a spus Stancu.
Pacienţii care vin cu trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist pot beneficia în regim gratuit de dotările acestui centru, decontarea cheltuielilor fiind făcută de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, dar aceleaşi servicii pot fi oferite contra cost şi altor persoane, indiferent dacă sunt din Brăila sau din alte judeţe ale ţării. AGERPRES/(A, AS - Ecaterina Ignat)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: A fost inaugurat unicul centru de tratament complet al glaucomului din ţară Unicul centru de tratament complet al glaucomului din ţară, amenajat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, a fost inaugurat duminică, în prezenţa vicepreşedintelui Societăţii Naţionale de Glaucom, Gabriel Ştefan.
Brăila: Centru de excelenţă în chirurgia ORL, după inaugurarea celui de glaucom Consiliul Judeţean (CJ) Brăila are în derulare un proiect de înfiinţare, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a unui centru de excelenţă pentru chirurgia urechii, nasului şi gâtului dotat la standarde internaţionale, proiect care urmează după inaugurarea unicului centru de tratament complet al ...
Brăila: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă va fi inaugurat în luna august Ambulatoriul de specialitate integrat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, care are o valoare de peste 42 de milioane de lei, va fi inaugurat în luna august, după cum a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Spitalul judeţean a primit fonduri pentru mobilierul secţiei de boli infecţioase Noua Secţie de Boli Infecţioase, găzduită într-un nou imobil construit în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, îşi va putea achiziţiona mobilierul de care are nevoie pentru funcţionare, sumele necesare fiind aprobate de Ministerul Sănătăţii.
Brăila: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă va fi inaugurat cel târziu în luna octombrie Ambulatoriul de specialitate integrat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, investiţie care se ridică la peste 42 de milioane de lei, va fi inaugurat cel târziu în luna octombrie, după cum a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Cabinet de alergologie, deschis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Un cabinet de alergologie a fost deschis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, după cum a anunţat directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, dr. Gabriel Ciochină.