Cele mai citite
 


Brăila: Preşedintele CJ acuză DSP că pune presiune pe Spitalul Judeţean de Urgenţă
sâmbătă, 30 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) pune presiune pe Spitalul Judeţean de Urgenţă, ameninţând cu ridicarea autorizaţiei de funcţionare şi oprirea activităţii în spital.
'Avem astăzi o monitorizare extremă din partea DSP, care a ajuns inclusiv până la minister. Cei de la DSP fac fel de fel de presiuni şi ne ameninţă cu ridicarea autorizaţiei şi cu oprirea activităţii în spital. Nu înţeleg în ce calitate fac ei asta, pentru că acum spitalele sunt la judeţ. Au o problemă cu Ambulatoriul pe care îl construim, ca şi când poţi să faci ambulatoriu nelucrând la imobilul respectiv. Am mutat şi noi secţiile pe unde am putut, dar e ceva provizoriu. Pe lângă faptul că nu mă ajută nimeni în problema reabilitării, mai trebuie să suport şi această atitudine antiprogres şi antidotare', a declarat Stancu.
În replică, directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină, a declarat, pentru AGERPRES, că 'DSP nu face presiuni asupra nimănui', ci doar constată că fluxul din Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila este 'dat peste cap' de construirea acestui Ambulatoriu, motiv pentru care spitalul a primit un termen pentru remedierea situaţiei.
'Este adevărat că legea ne permite să închidem spitalul acum, la ce harababură este acolo, dar nu vom fi absurzi. Noi avem o mare responsabilitate în ceea ce priveşte riscul epidemiologic. Acest ambulatoriu, conform datelor furnizate de dumnealor, trebuia să se termine până la sfârşitul lunii februarie. În ceea ce priveşte fluxul care ar trebui să existe în Spitalul Judeţean, el este total dat peste cap acum. În conformitate cu normele în vigoare, nu pot exista cabinete de ambulatoriu pe secţii. Nu pot exista paturi de spitalizare de zi, în aceeaşi secţie unde există paturi de spitalizare continuă', a declarat Ciochină.
Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, Ion Rotaru, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că aceste divergenţe care au apărut între CJ şi DSP puteau fi evitate, dacă 'descentralizarea care s-a realizat anul trecut ar fi fost făcută până la capăt şi nu ar fi apărut acum această struţo-cămilă'.
'Nu poţi să laşi sarcina de a dirigui ce înseamnă sănătatea la nivelul judeţului, fără să îi dai şi pârghiile necesare, care înseamnă, în primul rând, zona financiară, şi apoi tot ce înseamnă gândirea strategică. Această intervenţie permanentă de a nu da voie, de a pune piedici, de a băga o pană sub unghie nu este în regulă. Cred că rolul DSP trebuie să fie acela de a coordona anumite lucruri care ţin de programele naţionale, de zonele pe care le gestionează ministerul şi mai puţin de ceea ce ar trebui să facă autorităţile locale. Competenţele şi atribuţiile DSP urmează să fie regândite şi reaşezate în noul context', a spus Rotaru.
Dotarea cu mobilier specific a Ambulatoriului care se construieşte la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila are o valoare de 1,5 milioane lei, fără TVA, şi se realizează într-un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa prioritară 3, Domeniul major de intervenţie 3.1 - Reabilitarea/modernizarea echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate.
Preşedintele CJ Brăila a spus că acest ambulatoriu are scopul de a tria pacienţii şi de a-i trimite la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) doar pe cei care repezintă într-adevăr cazuri de urgenţă.
"Doresc ca Ambulatoriul să rezolve 40% din cazurile care se prezintă la UPU, mai ales că este dotat cu trei săli de operaţie valide şi una de consultaţie. 13 ecografe, un Computer Tomograf 256, vârful de lance al tomografiei în momentul de faţă. Încercăm astfel ca această găselniţă, care se numeşte UPU, să devină şi în România practicabilă şi să fie utilă oamenilor. Nu ca acum, dacă ai nu ştiu ce probleme şi nu eşti mai îndrăzneţ, s-ar putea să mori pe vreun scaun pe acolo, că nu ţi-a venit rândul", a mai spus Stancu.
CJ Brăila are în plan să introducă în cadrul Ambulatoriului un sistem de acces electronic pentru pacienţi, pentru a elimina astfel cozile de la uşile doctorilor.
"Va fi un sistem modern, unde accesul va fi controlat din toate punctele de vedere . Pacienţii nu vor mai sta la uşa doctorului, ci atunci când li se va permite electronic să intre, va merge direct la doctor. Doctorul îl va aştepta, iar după ce îşi rezolvă probleme, va fi chemat următorul şi aşa mai departe", a explicat preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu. AGERPRES/ (A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: CJ va angaja o firmă specializată în infecţii intraspitaliceşti, care se va ocupa de acreditarea Spitalului Judeţean Consiliul Judeţean (CJ) Brăila va angaja o firmă specializată în infecţii intraspitaliceşti, care se va ocupa de obţinerea acreditării Spitalului Judeţean de Urgenţă, după cum a anunţat marţi preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă va fi inaugurat în luna august Ambulatoriul de specialitate integrat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, care are o valoare de peste 42 de milioane de lei, va fi inaugurat în luna august, după cum a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă va fi inaugurat cel târziu în luna octombrie Ambulatoriul de specialitate integrat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, investiţie care se ridică la peste 42 de milioane de lei, va fi inaugurat cel târziu în luna octombrie, după cum a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Brăila: Doar o treime dintre pacienţii ajunşi la UPU - cazuri de urgenţe medicale Doar o treime dintre pacienţii ajunşi anul trecut la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a reprezentat cazuri de urgenţe medicale, potrivit unui raport întocmit de directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, dr. Gabriel Ciochină.
Brăila: SJU, amendat cu 15.000 de lei pentru lipsa de igienă şi probleme la Secţia Oncologie Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila a fost amendat cu 15.000 de lei pentru lipsă de igienă în tot spitalul şi condiţii improprii în Secţia Oncologie, în urma unui control efectuat săptămâna trecută de o echipă de la Ministerul Sănătăţii, potrivit rezultatelor anchetei făcute publice luni, în conferinţă...
Preşedintele CJ Brăila: Sunt mulţi cei care se chinuie să strice sistemul creat la Ambulatoriul Spitalului Judeţean Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că Ambulatoriul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, inaugurat luna trecută, dă peste cap afacerile private ale multor medici angajaţi aici, motiv pentru care mulţi se chinuie să strice acest sistem.