Cele mai citite
 


Campanie naţională pentru responsabilizarea populaţiei privind boala Alzheimer
sâmbătă, 30 aprilie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Campania naţională "Nu uita!", iniţiată de Asociaţia Gerontologica, are ca o parte importantă atragerea medicilor de familie prin intermediul cărora informarea populaţiei se va face mai eficient, a subliniat preşedintele asociaţiei, Adrian Stănescu.
Asociaţia oferă acestora cursuri în cadrul cărora vor lua cuvântul medici specialişti, profesori universitari de peste hotare care vor explica şi evidenţia caracteristicile şi particularităţile bolii.
Scopul urmărit este acela de a demara efectuarea de teste preliminare necesare diagnosticării precoce a bolii chiar la cabinetul medicului de familie, urmând ca acesta, în funcţie de rezultatul testului, să îndrume pacientul către un medic specialist.
Campania se va face prin informare directă către public prin acţiuni asociate în diferite evenimente, vor fi iniţiate acţiuni umanitare, donaţii către centre de bătrâni, precum şi cursuri de educaţie despre un regim de viaţă sănătos în şcoli şi licee.
De curând, a fost deschis un forum de discuţii dedicate exclusiv bolii Alzheimer, moderat de medici specialişti, unde utilizatorii beneficiază de răspunsuri adecvate.
Vor fi patru manifestări de referinţă în Bucureşti, Cluj, Iaşi, Braşov - acţiuni bilunare - constând în vizite şi donaţii la căminele de bătrâni, distribuire de materiale informative şi teste evaluative gratuite.
De asemenea, se va crea o reţea de medici de familie ce pot ajuta în scopul campaniei prin efectuarea unor teste preliminare pentru depistarea precoce a bolii. La sfârşit de an va fi un spectacol caritabil, prilej cu care se vor prezenta rezultatele.
Pe termen lung, campania urmăreşte crearea unui lanţ de unităţi medicale care să poată oferi servicii de specialitate la standarde europene.
Se doreşte dezvoltarea centrelor de zi precum şi a sistemului de îngrijiri la domiciliu alternative mai puţin costisitoare pentru un bolnav în fază medie sau a unui început al bolii, a subliniat medicul Adrian Stănescu.
Campania vizează şi persoanele defavorizate care nu îşi pot permite îngrijirea bolnavului cu Alzheimer.
Cu ajutorul partenerilor şi sponsorilor se vor căuta soluţii care să permită accesul acestora la testele periodice la o diagnosticare de specialitate şi chiar la internare în centre medicale adecvate, a mai spus dr. Adrian Stănescu.
Campania naţională "Nu uita!" este modalitatea care prin Asociaţia Gerontologica şi partenerii ei fac cunoscute populaţiei, medicilor specialişti, şi factorilor de decizie, toate informaţiile despre boala Alzheimer. Campania demarată anul trecut în luna noiembrie continuă şi în acest an.
Al doilea program iniţiat de Asociaţia Gerontologica se adresează aparţinatorilor care nu îşi pot permite financiar tratamentul sau tratamentul pentru bolnavul cu Alzheimeer într-un centru specializat.
Programul cuprinde şi Spitalul Oxxygene, singurul privat pentru bolnavii Alzheimer, omologat de Ministerul Sănătăţii, sponsorizat din fondurile obţinute de asociaţie.
Din acest fond, pe baza unor liste de aşteptare, asociaţia suportă în momentul de faţă parţial sau total diagnosticarea, îngrijirea la domiciliu sau costurile de internare a bolnavului. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
de sandy
boala alzheimeer este trist ce am vazut din oameni cunoscuti sansrosi sa fii fost ce au ajuns este dureros este grea nu te poti intelege cu ei nu au uneori ratiune este durere ptru cei de linga ei dar sa dea bunul dumnezeu aceasta asociatie gerontologica sa se extinda in toata tara mai rapid sa vina in ajutorul celor care is in cauza dumnezeu sa bine cuvinteze aceasta asociatie gerontologica pace si iubire

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Teste gratuite pentru depistarea osteoporozei Teste gratuite pentru depistarea osteoporozei vor fi efectuate, pe 16 şi 19 octombrie, la Farmacia Sensiblu din Piaţa Mihai Viteazul din Cluj-Napoca, cu ocazia Zilei Mondiale a Osteoporozei.
Cătălina Tudose: Boala Alzhheimer şi celelalte forme de demenţă necesită o strategie naţională România are nevoie de o strategie în domeniul demenţei, a subliniat vineri, într-o conferinţă de presă, conf. dr. Cătălina Tudose, preşedintele Societăţii Române de Alzheimer.
Braşov: Studenţii medicinişti donează sănge Câte 20 de studenţi ai Facultăţii de medicină din Universitatea 'Transilvania' Braşov, participă zilnic, în perioada 3-7 mai, la o amplă campanie naţională de donare benevolă de sânge desfăşurată sub sloganul 'Donează Sânge! Fii Erou'.
Campanie naţională de educaţie rutieră Accidentele de circulaţie, produse în 2010, în România, s-au soldat cu circa 7.000 de persoane rănite şi cu peste 2.300 de morţi, a spus joi Anca Boagiu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, la lansarea Campaniei naţionale de educaţie rutieră 'Atenţie! Circul şi eu!'.
Campanie naţională de prevenire a cancerului de piele Peste 300 de medici dermatologi din toată ţara, membri ai Societăţii Române de Dermatologie (SRD), vor oferi pacienţilor consultaţii gratuite, pe 25 mai, cu prilejul 'Zilei Europene pentru Depistarea Melanomului'.
Proiect de moţiune: PSD cere întărirea capacităţii administrative şi de intervenţie a MS în problemele de sănătate publică Social-democraţii îi solicită ministrului Patriciu Achimaş-Cadariu, potrivit draft-ului moţiunii pe sănătate, întărirea capacităţii administrative şi de intervenţie a MS în problemele de sănătate publică prin reorganizarea sistemului, astfel încât să existe capacitatea de inspecţie şi control pentru...