Cele mai citite
 


Cluj: Prof. Victor Deliu - Datorez mare parte a formării mele ca medic şcolii medicale clujene
sâmbătă, 30 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul adjunct al Diviziei de Urologie a Institutului European Oncologic din Milano (Italia), prof. univ.dr. Victor Matei Deliu, a declarat vineri la ceremonia prin care i-a fost conferit titlul de Visiting Professor al Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" că este "copleşit de emoţie şi de recunoştinţă" pentru onoarea pe care i-o face instituţia clujeană de învăţământ medical superior.
"Datorez cea mai mare parte a formării mele ca medic şcolii medicale clujene, pe care s-au altoit cunoştinţele oferite de progresul tehnic occidental şi de marea cultură italiană, în atâţia ani de diasporă. Trebuie să recunosc însă că posibilitatea de a sprijini real Facultatea de Medicină prin înfiinţarea şi dezvoltarea chirurgiei robotice la Cluj-Napoca, pe lângă Secţia de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, condusă de prietenul meu, prof. dr. Ion Coman, a fost visul meu profund", a spus prof. dr. Victor Matei Deliu.
El a amintit, în context, prima operaţie robotică realizată la Cluj, în noiembrie 2009, împreună cu prof. dr. Ion Coman.
"După un an, la Congresul Naţional de Chirurgie Urologică de la Bucureşti, urmărind proiecţia video realizată de echipa de medici de la Cluj cu intervenţiile chirurgicale din 2009, am crezut, pentru un moment, că este vorba de prezentarea grupului de specialişti din Milano. La Cluj am realizat, în premieră mondială, o transmisie directă în sistem 3D, într-o sală de curs, a unei intervenţii chirurgicale robotice din blocul operator. Peste alte două-trei luni, profesorul Ion Coman şi-a susţinut teza de docenţă, la Milano. Cluj-Napoca a devenit un model pentru restul ţării", a afirmat profesorul român, care s-a realizat profesional la Milano.
Prof. dr. Victor Matei Deliu a arătat, totodată, că titlul conferit de UMF îl angajează şi responsabilizează şi mai mult, pentru a sprijini, prin activitatea sa şi a distinşilor săi colaboratori, calitatea şcolii medicale clujene, al cărei fiu este.
"Datorez mare parte din tot ce am realizat în viaţă familiei şi prietenilor mei dragi, cărora le dedic acest valoros titlu cu afecţiune şi recunoştinţă", a spus prof. dr. Victor Matei Deliu, în încheierea alocuţiunii rostite după conferirea titlului de Visiting Professor. AGERPRES/ (A - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: UMF a conferit titlul de Visiting Professor unor prestigioşi reprezentanţi ai vieţii medicale europene Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca a conferit, vineri, în cadrul unei ceremonii, prestigioşilor profesori dr. Jens Rassweiler de la Universitatea Rupert-Karl din Heidelberg (Germania), Ottavio de Cobelli şi Victor Matei Deliu de la Institutul European de Oncologie...
Cluj: Prof. dr. Ioan Coman: Spitalul Municipal are colaborări onorante cu prestigioşi specialişti europeni Şeful secţiei de Urologie a Spitalului Clinic Municipal, prof. univ dr. Ioan Coman, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că prezenţa unor nume prestigioase ale chirurgie laparoscopice şi robotice din Europa şi SUA, la Simpozionul cu tema "Progrese în uro-oncologie II" (28-30 aprilie), "este expresia...
Cluj: Centru de simulare cu şase posturi complete de laparoscopie, din toamnă, la UMF Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Constantin Ciuce, este încrezător că proiectul deschiderii unui centru de simulare, dotat cu şase posturi complete de laparoscopie, într-o sală de peste 80 de metri pătraţi a instituţiei de învăţământ superior...
Cluj: 70 de intervenţii chirurgicale cu robotul da Vinci, în şapte luni, la Spitalul Municipal Cluj-Napoca, 3 iul /Agerpres/ - Din luna decembrie 2009, când la Spitalul Municipal a intrat în funcţiune robotul da Vinci, în unitatea sanitară au fost efectuate aproximativ 70 de intervenţii de chirurgie generală, urologie şi ginecologie, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul clinicii, prof...
Cluj: Simpozionul internaţional 'Progrese în uro-oncologie II' Specialişti de prestigiu din ţară şi din străinătate participă, începând de joi, timp de trei zile, la Simpozionul cu tema "Progrese în uro-oncologie II", organizat Centrul de Chirurgie Robotică al Spitalului Clinic Municipal, în parteneriat cu Institutul Oncologic din Cluj-Napoca.
Cluj: Vom încerca să punem în practică la Spitalul din Vârşeţ cele învăţate la Cluj-Napoca, spune dr. Gligorie Almăjan Cluj-Napoca, 4 iul /Agerpres/ - Am văzut în demonstraţiile medicale de chirurgie robotică de la Secţia de Urologie a Spitalului Municipal că un specialist poate face minuni cu robotul da Vinci, a declarat pentru AGERPRES medicul Gligorie Almăjan din Vîrşeţ (Serbia).