Cele mai citite
 


Crucea Roşie Română a marcat 135 de ani de la înfiinţare
sâmbătă, 30 aprilie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Crucea Roşie Română marchează, vineri, două evenimente importante în activitatea sa - împlinirea a 135 de ani de la înfiinţare şi finalizarea celui mai amplu proiect derulat de Crucea Roşie la nivel naţional, care priveşte acordarea primului ajutor de bază.
"Într-o perioadă în care "criza economică" are repercursiuni în toate domeniile vieţii cotidiene, ceea ce putem oferi, fără să ne coste nimic din punct de vedre financiar, este timpul nostru. Această donaţie reprezintă primul pas către certificarea valorilor morale pe care fiecare dintre noi trebuie să le dovedească atunci când este vorba despre semeni de-ai noştri aflaţi în suferinţă", a subliniat în intervenţia sa preşedinta Societăţii Naţionale Române de Cruce Roşie (SNCCR), Mihaela Geoană.
Potrivit acesteia, voluntariatul a reprezentat sufletul Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie încă de la înfiinţarea acesteia, voluntarii sunt coloana vertebrală a tuturor activităţilor de Cruce Roşie, ajutând Societatea Naţională să deruleze programe de succes şi asistând zeci de mii de persoane aflate în dificultate. Aceasta a adăugat că SNCCR beneficiază de peste 10 000 de voluntari, iar devotamentul acestora reprezintă sufletul acţiunilor acesteia.
Referindu-se la proiectele ce vor fi desfăşurate de SNCRR, Mihaela Geoană a spus că acestea vizează afilierea la domeniile cheie definite ca prioritate de Strategia 2020 a Federaţiei Internaţionale prin respectarea sintagmei ce defineşte strategia "Salvând vieţi, schimbând mentalităţi". Ea a reliefat că "acest demers va respecta cu desăvârşire valorile noastre: Omenie, Integritate, Parteneriat, Diversitate, Conducere, Inovaţie, dar şi a Principiilor Fundamentale, care au fost prezentate anterior de voluntarii noştri: Umanitate, Imparţialitate, Neutralitate, Independenţă, Voluntariat. Unitate şi Universalitate".
Priorităţile de acţiune ale Crucii Roşii sunt elaborarea de proiecte/programe care răspund nevoilor identificate de membrii comunităţii, recrutarea de voluntari, din comunităţile cu risc mare de vulnerabilitate, campanii de promovare a cursurilor de prim ajutor, dezvoltarea de parteneriate, ci organisme guvernamentale, alte ONG-uri, precum şi alte societăţi naţionale, furnizarea de servicii sociale primare şi specializate la nivel comunitar şi altele.
"Am certitudinea că proiectele iniţiate deja de Crucea Roşie Română, în ultimii patru ani - repoziţionarea sa ca lider al ONG-urilor din România, drept cea mai veche şi prestigioasă organizaţie la nivel naţional, Banca de Alimente a Crucii Roşii Române (210 tone de alimente şi 34.022 de familii ajutate), cursurile de prim ajutor de bază disponibile în toate judeţele, prin intermediul Crucii Roşii ca urmare a proiectului încheiat astăzi, educaţia pentru sănătate şi intervenţie în caz de dezastre - vor atrage cât mai mulţi parteneri de la nivel naţional şi internaţional şi ne vor inspira în scrierea de proiecte pentru finanţare europeană", a spus Mihaela Geoană.
Irina Berechet, manager programe de prim ajutor, a prezentat rezultatele proiectului "Reţeaua naţională de pregătire în domeniul primului ajutor de bază", finanţat de Mecanismul European al Spaţiului Economic European (Norvegia, Islanda Liechtenstein).
Proiectul s-a desfăşurat în perioada aprilie 2009 - aprilie 2011, investiţiile ridicându-se la aproximativ 2 milioane de euro.
Obiectivul principal al proiectului a fost crearea şi dezvoltarea unui sistem naţional standardizat, de formare în domeniul primului ajutor de bază, sistem propriu SNCRR.
Aceasta a presupus dotarea celor 47 de filiale ale SNCRR cu echipament de training, traducerea şi tipărirea Manualului European de Prim Ajutor, manual folosit de 32 de organizaţii din 28 de ţări europene, pregătirea ca formatori a 50 de cadre medicale, până la finalul proiectului urmând să primească gratuit cursuri un număr de 5.000 de persoane, mare parte voluntari ai Crucii Roşii Române.
Reprezentanţi ai Crucii Roşii din Bulgaria, Franţa şi ai Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie au prezentat salutul lor.
Vineri după-amiază vor avea loc alegeri pentru conducerea Crucii Roşii Române.AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
de sandy
imi place dumnezeu sa va bine cuvinteze doamne ajuta

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bancă de alimente pentru copii Societatea Naţională de Cruce Roşie din România organizează sâmbătă, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, ''Banca de alimente pentru copii'', se arată într-un comunicat de presă al societăţii.
Sălaj: Crucea Roşie formează 100 de voluntari în prim ajutor de bază Un număr de 100 de voluntari urmează a beneficia de formare gratuită în acordarea primului ajutor de bază din partea a 10 formatori ai filialei Sălaj a Crucii Roşii România, în cadrul unui proiect finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, prin Mecanismul Financiar al Spaţiului Economic European...
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...
Crucea Roşie a lansat "Banca de alimente pentru copii" Societatea Naţională de Crucea Roşie din România împreună cu hypermarketul Real, Televiziunea Română şi Filiala de Cruce Roşie sector 6 Bucureşti a organizat, sâmbătă, evenimentul "Banca de alimente pentru copii", cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.