Cele mai citite
 


Cseke Attila: Reorganizarea spitalelor a fost în programul mai multor miniştri ai sănătăţii, fără curaj
sâmbătă, 30 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a declarat vineri, la Oradea, în contextul moţiunii simple anunţate de USL, că reorganizarea spitalelor este prezentă de ani de zile în programul mai multor miniştri ai sănătăţii, dar care nu au avut curajul de a o pune în practică.
Întrebat, în conferinţă de presă, ce părere are despre moţiunea pe sănătate pe care a anunţat-o USL, ministrul Cseke a declarat că aşteaptă textul acesteia pentru a putea să comenteze în cunoştinţă de cauză, dar presupune că se referă mai mult ca sigur la reorganizarea spitalelor.
'Dreptul de a depune o moţiune este un drept al opoziţiei, constituţional şi legal, nu am nimic împotrivă. (...) Această măsură de reorganizare a spitalelor este prezentă de ani de zile în programul mai multor miniştri ai sănătăţii. Într-adevăr, toţi s-au oprit la un moment dat pentru că nu au avut curajul, pentru că au prevăzut ce se va întâmpla, ce s-a întâmplat cu subsemnatul, dar rolul unui conducător nu este întotdeauna de a face măsuri populare. Câteodată trebuie să faci ceea ce trebuie făcut, nu ceea ce se cere. Este uşor să fii popular, să faci numai chestii pentru care te laudă, dar nu ştiu dacă sistemul sanitar are nevoie, în continuare, de o asemenea abordare,' a spus Cseke.
Ministrul a adăugat că aşteaptă textul moţiunii şi în funcţie de ce scrie acolo îşi va apăra punctul de vedere. AGERPRES/(A-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii: Reorganizarea spitalelor continuă, dar se reanalizează Ministerul Sănătăţii va continua procesul de reorganizare a spitalelor, însă reanalizează lista unităţilor sanitare care, începând cu 1 aprilie, îşi vor pierde finanţarea de la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate.
Cseke Attila: Cred că senatorii PDL vor sprijini reorganizarea spitalelor pentru că este necesară Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a exprimat speranţa, luni, că senatorii PDL vor sprijini reorganizarea spitalelor pentru că este necesară.
Bihor: Ministrul Sănătăţii susţine măsuri de management special pentru judeţele de graniţă Oradea, 11 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat sâmbătă, la Oradea, că trebuie luate câteva măsuri de management special pentru judeţele de graniţă, în perspectiva unei directive europene de liberalizare a serviciilor medicale.
Ministrul Cseke Attila solicită autorităţilor locale cel puţin 3% pentru sănătate Oradea, 7 ian /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a solicitat vineri, de la Oradea, tuturor autorităţilor locale din ţară să aloce cel puţin 3% din bugetele locale pentru sănătate.
Ministrul Cseke dezaprobă obligarea la contribuţie a pensionarilor cu pensii mai mici de 740 de lei Oradea, 7 ian /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat vineri, la Oradea, că nu este de acord cu ordinul preşedintelui CNAS, Lucian Duţă, potrivit căruia din 1 ianuarie 2012 vor fi obligaţi la plata contribuţiei şi pensionarii cu pensii mai mici de 740 de lei, adăugând că aceasta este...
Cseke Attila: Banca Mondială, mulţumită de managementul spitalelor din Oradea Ministrul Sănătăţii Cseke Attila a declarat sâmbătă, la Oradea, că managementul unitar al spitalelor orădene de către Consiliul Local Municipal a fost apreciat, în cursul săptămânii, de o echipă de evaluare a Băncii Mondiale, căreia i-a fost prezentat ca un exemplu de strategie locală.