Cele mai citite
 


Cseke Attila: Serviciul de Urgenţă în România trebuie să funcţioneze după reguli militare
sâmbătă, 30 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat vineri, la Oradea, că vor fi continuate verificările inopinate la Serviciile judeţene de Ambulanţă, iar pentru noii manageri se va organiza concurs la nivel naţional. Cseke a mai precizat că serviciul de urgenţă din România ar trebui să funcţioneze după reguli foarte stricte, chiar militare.
Ministrul a menţionat, în conferinţă de presă, că după verificările şi evaluările inopinate la Serviciile de Ambulanţă şi SMURD din ţară, efectuate în mai multe judeţe ale ţării, principalele probleme sesizate sunt legate de managementul acestor servicii, de nerespectarea unor proceduri clar stabilite prin ordine de ministru şi care vor trebui remediate. Ministrul a precizat că 'vor fi sancţiuni în perioada următoare', fiind deja în curs mai multe proceduri de cercetare disciplinară pe funcţiile de conducere a serviciilor de ambulanţă.
'Aici trebuie să se înţeleagă un lucru foarte clar: Serviciul de urgenţă în România trebuie să funcţioneze după reguli foarte stricte, aş spune chiar reguli militare. Vorbesc despre un serviciu care decide de multe ori, prin promptitudinea lui, limita între viaţă şi moarte. Nu ne putem juca cu viaţa pacientului,' a subliniat ministrul Cseke.
El a adăugat că, într-o săptămână, va începe şi procesul de selecţie prin concurs naţional al noilor manageri la serviciile judeţene de ambulanţe, care va avea loc pentru toate judeţele, pentru a evita orice fel de posibilitatea de discuţii privind concursul desfăşurat la nivel local.
'Toţi vor da concurs la nivel naţional, la Bucureşti,' a conchis Cseke Attila, care a inaugurat vineri reabilitarea completă a Spitalului Municipal din Oradea. AGERPRES-FOTO PE FLUX/(A-Eugenia Paşca)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Ministrul Cseke Attila a anunţat noi reguli în sistemul de organizare a spitalelor Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, miercuri, că începând de la 1 iunie, au fost introduse două reguli importante în sistemul de organizare a spitalelor.
Ministrul Sănătăţii cere transferarea persoanelor fără adăpost în centre speciale, nu la unităţile de urgenţă ale spitalelor Ministrul Sănătăţii, Raed Arafat, a cerut luni ca angajaţi ai serviciilor de ambulanţă, SMURD şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă să patruleze în timpul nopţii, pentru a identifica persoanele fără adăpost, pe care să le transfere în centre speciale, în contextul în care se aşteaptă o răcire...
DSU: Utilizarea tabletelor - proiect STS în testare la Serviciile de Ambulanţă şi SMURD Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă informează că, printr-un proiect realizat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, începând cu acest an, echipajele de urgenţă prespitalicească utilizează tablete pentru a colecta, stoca şi transmite electronic datele medicale ale pacienţilor.
(Corespondenţă) România oferă Bulgariei o reţetă pentru ambulanţe cu adevărat rapide (presă) Sofia, 5 dec - Corespondentul AGERPRES, Ivan Radev, transmite: Vizita secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii din România, dr. Raed Arafat, care a prezentat la Sofia sistemul SMURD, este unul dintre principalele subiecte pentru presa bulgară de joi.
Raed Arafat: Procedura de licitaţie pentru noul acord cadru referitor la ambulanţe este în derulare Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a declarat, joi, că procedura de licitaţie pentru noul acord cadru referitor la ambulanţe este în derulare.