Cele mai citite
 


Japonezii trăiesc din ce în ce mai mult: record mondial pentru femei
joi, 16 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Tokyo, 16 iul /Agerpres/ - Japonezii trăiesc din ce în ce mai mult, cu o speranţă de viaţă de 86,05 ani pentru femei - record mondial - şi de 79,29 de ani pentru bărbaţi, potrivit datelor pentru anul 2008 făcute publice de Ministerul sănătăţii, relatează AFP.

Longevitatea femeilor a crescut cu 22 de zile în raport cu 2007, iar cea a bărbaţilor cu 37 de zile, a precizat ministerul.

Islandezii deţin recordul mondial pentru speranţa de viaţă în cazul sexului masculin, cu o medie de 79,4 ani în 2007.

Graţie alimentaţiei sănătoase şi unei mari atenţii acordate igienei, Japonia adăposteşte una dintre cele mai bătrâne populaţii din lume.

Cu toate acestea, longevitatea în cauză, combinată cu un nivel scăzut al natalităţii, ameninţă să provoace o gravă criză socio-demografică. Peste 20% dintre japonezi au deja peste 65 de ani şi proporţia ar urma să se dubleze până în 2050. AGERPRES/(Laurenţiu Mihăilescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Japonia are aproape 59.000 de persoane centenare, iar 87% dintre acestea sunt femei Japonia are aproape 59.000 de persoane centenare, dintre care 87% sunt femei, ceea ce constituie un nou record de longevitate pentru populaţia acestei ţări, potrivit datelor publicate vineri de Ministerul Sănătăţii nipon, în apropierea marcării, la 15 septembrie, a Zilei respectului faţă de persoanele...
OMS: Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu 5 ani din anul 2000 Speranţa de viaţă pe plan mondial a crescut cu cinci ani între 2000 şi 2015, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), mai ales datorită progreselor înregistrate în Africa în ceea ce priveşte combaterea malariei şi a SIDA, relatează AFP.
Oamenii nu ar putea trăi mai mult de circa 115 ani (studiu) Durata vieţii oamenilor ar putea fi limitată la circa 115 ani, susţin oamenii de ştiinţă americani. Ei au ajuns la această concluzie, publicată în jurnalul Nature, după analizarea informaţiilor legate de longevitate, înregistrate în ultimele decenii. Cercetătorii susţin că foarte puţini oameni pot depăşi...
Japonezii au cea mai mare speranţă de viaţă din lume, cu 86,44 ani Speranţa de viaţă în Japonia s-a situat din nou la niveluri record în 2009, mai ales în cazul femeilor, care au atins cea mai lungă durată medie a vieţii, de 86,44 ani, pentru al 25-lea an consecutiv, potrivit unui raport al Ministerului Sănătăţii, dat publicităţii luni, transmite Efe.
Speranţa de viaţă a crescut spectaculos în ultimul secol /studiu/ Longevitatea oamenilor a crescut atât de rapid de-a lungul ultimului secol încât vârsta de 72 de ani de acum poate fi echivalată cu cea de 30 la nivelul anului 1900, relevă un nou studiu citat de CNBC şi Financial Times.
Cel mai vârstnic bărbat din lume a murit în Japonia la vârsta de 112 ani Cel mai vârstnic bărbat din lume (potrivit datelor oficiale) a murit marţi în Japonia, la vârsta de 112 ani, a relatat presa locală, citată de DPA.