Cele mai citite
 


Cluj: Specialişti în ATI au discutat despre riscurile profesiei şi securitatea pacienţilor
duminică, 1 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Specialişti în Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) au discutat, vineri şi sâmbătă, la Cluj-Napoca, la simpozionul intitulat "Zilele anesteziologice clujene", aspecte referitoare la securitatea pacientului în anestezie, problematica anesteziei intravenoase totale (TIVA) şi cu propofol TCI (Target Controled Infusion), comparativ cu cea inhalatorie, precum şi despre anestezia pediatrică.
Profesorii universitari şi medicii participanţi la reuniune au abordat teme privind riscurile din ATI, reversibilitatea stării de conştienţă, tehnicile moderne de resuscitare a pacienţilor cu complicaţii în sedarea pre-operatorie, monitorizarea funcţiilor vitale ale pacientului, anestezia pediatrică în afara sălii de operaţie, cu precizări referitoare la diagnosticul morţii cerebrale. În cadrul discuţiilor au fost explicate opţiunile pentru o anestezie totală (TIVA), sau limitată la zona operatorie ori care a suferit o leziune sau un traumatism.
Printre comunicările de interes susţinute în cadrul reuniunii s-au numărat cele despre riscul în anestezia prin aspiraţie, anestezia la copiii cu probleme neuromusculare, sau rolul comunicării cu pacientul în ATI, susţinute de cadre didactice din ţară şi din străinătate, precum profesorii universitari clujeni Iurie Acalovschi, Călin Mitre şi Daniela Ionescu, prof. dr. Leonard Azamfirei de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş, profesorul Leo Booij de la Radboud University din Nijmegen (Olanda), prof. dr. Bela Fulesdi de la Universitatea din Debrecen (Ungaria), dr. Alfredo Del Gaudio (Italia), şi prof. univ. dr. Marcel Vercauteren de la Universitatea din Antwerp (Belgia).
Simpozionul a fost organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu", Societatea Română de ATI şi Asociaţia pentru Cercetare în ATI din Cluj-Napoca - care a luat fiinţă în 2005. AGERPRES/(AS - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Primul master în ATI şi Medicină de Urgenţă pentru asistenţi medicali licenţiaţi Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă, rezultatele obţinute în derularea unui proiect cofinanţat din Fondul Social European, dedicat creşterii calităţii asistenţei medicale în Anestezie, Terapie Intensivă (ATI) şi Medicina...
Cluj: A fost inaugurat primul Centru de Aptitudini Practice şi Simulare în Medicină din România Primul Centru de Aptitudini Practice şi Simulare în Medicină din România a fost inaugurat, miercuri, la Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Iuliu Haţieganu'' din Cluj-Napoca, noua unitate fiind realizată în urma unei investiţii din fonduri proprii de aproximativ 4,5 milioane de euro.
Cluj: UMF a demarat lucrările la imobilul în care va funcţiona Centrul de Cercetare în Medicină Avansată Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' din Cluj-Napoca a inaugurat joi lucrările la clădirea viitorului Centru de Cercetare în Medicină Avansată şi Medicină Translaţională, finanţate cu fonduri europene.
Cluj: Specialişti de renume din ţară şi străinătate la Congresul Asociaţiei de Endocrinologie Clinică Specialişti în endocrinologie din ţară şi străinătate se vor reuni la Cluj-Napoca, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu", pentru a-şi prezenta rezultatele celor mai recente cercetări în domeniu, la Congresul Asociaţiei de Endocrinologie Clinică din România, care se va desfăşura...
Cluj: Prima conferinţă din România dedicată calităţii aerului în spitale Peste 50 de specialişti din ţară şi din străinătate au participat, joi, la Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Iuliu Haţieganu'' din Cluj-Napoca, la prima conferinţă din România cu tema ''Calitatea aerului în spitale - influenţa calităţii ambientale în prevenţia şi controlul infecţiilor nosocomiale''...
Cluj: Primul proiect educaţional universitar din România în domeniul medicinei de urgenţă, încheiat cu rezultate meritorii Peste 1.000 de studenţi din Universităţile de Medicină şi Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca şi Târgu-Mureş au fost pregătiţi performant, printr-un program finanţat din Fondul Social European, pentru a practica medicina de urgenţă la un înalt nivel profesional.