Cele mai citite
 


FABC solicită depolitizarea imediată a sistemului public de sănătate
luni, 2 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Adunarea Generală a Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC), i-a solicitat duminică, la Braşov, premierului Emil Boc depolitizarea imediată a sistemului public de sănătate prin demiterea ministrului Sănătăţii şi a preşedintelui CNAS şi înlocuirea acestora cu "profesionişti în domeniu".
Cererea FABC, întrunită în Adunare Generală în perioada 29 aprilie-1 mai, survine măsurii de distribuire a tratamentului injectabil, de la 1 aprilie, în circuitul închis al secţiilor şi spitalelor de oncologie, "fără a se organiza o licitaţie prealabilă care ar fi asigurat un minim stoc de medicamente în farmaciile de spital", se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei transmis duminică AGERPRES.
De asemenea, Adunarea Generală a FABC a decis să iniţieze demersurile necesare pentru a acţiona statul în judecată şi a cere ajutorul tuturor organismelor naţionale, europene şi internaţionale, a societăţilor profesionale medicale, precum şi a ONG-urilor din sănătate.
"Pacienţii oncologici sunt condamnaţi la moarte. Nu s-a luat nici cea mai mică măsură de protejare a acestora, prin asigurarea continuităţii tratamentului, astfel, cei peste 98.000 de pacienţi în tratament au fost trimişi direct în fata 'plutonului de execuţie' - sistemul de sănătate publică din România. Mai mult, pacienţii care nu mai răspund terapiilor convenţionale şi cărora li se recomandă terapii inovatoare sunt puşi de CNAS pe o listă a morţii, numită de aceasta 'lista de aşteptare'", se afirmă în comunicat.
Potrivit sursei citate, bugetul alocat acestei patologii este mai mic decât în 2010 cu aproximativ 400 de milioane de lei, "medicii fiind puşi să decidă cine să primească tratament şi cine nu".
"Am decis că nu ne vom opri din proteste şi acţiuni radicale decât atunci când situaţia noastră va intra pe un făgaş de normalitate şi vom fi prezenţi, cu votul nostru, acolo şi atunci când se decide pentru noi", a declarat Cezar Irimia, preşedinte FABC, citat în comunicat.
FABC are în componenţă 12 asociaţii regionale şi naţionale, având peste 32.000 de membri - pacienţi şi aparţinători - şi reprezintă interesele tuturor pacienţilor cu cancer din România. AGERPRES/(AS - Livia Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România FEDERATIA ASOCIATIILOR BOLNAVILOR DE CANCER DIN ROMANIA
Braşov: Cezar Irimia - Pacienţii cuprinşi în Programul de cancer nu vor fi afectaţi Pacienţii aflaţi în tratament prin Programul Naţional de Cancer au primit asigurări de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate că nu vor fi afectaţi odată cu schimbarea mecanismului de compensare preconizat a intra în vigoare de la 1 iulie, susţine preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de...
Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer cere premierului finanţarea, 'cel puţin la limita de avarie', a sistemului de sănătate Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din Romania (FABC) cere premierului Victor Ponta finanţarea, cel puţin la limita de avarie, a sistemului public de sănătate din Romania.
Sistemul de sănătate în fază terminală, la originea căderii guvernului în România (presă) Sectorul de sănătate, aflat în centrul protestelor din aceste zile din România care au dus la căderea guvernului lui Emil Boc, este în 'fază terminală' şi 'are nevoie de îngrijire urgentă', scrie luni portalul Osservatorio sui Balcani e Caucaso, care dedică o amplă analiză domeniul sănătăţii din ţara...
Braşov: Tratamente gratuite de radioterapie pentru bolnavii de cancer la Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic Braşov, 19 iun /Agerpres/- Tratamentele de radioterapie pentru pacienţii oncologici sunt gratuite au declarat joi, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Centrului de Diagnostic şi Tratament Oncologic din Braşov, precizând că, de la 1 iunie, Casa de Asigurări de Sănătate a alocat fondurile necesare...
Emil Boc: Reforma în sănătate va continua, nu se încheie prin desfiinţarea a 67 de spitale Reforma în sistemul de sănătate nu se încheie cu închiderea celor 67 de spitale, ci va continua prin introducerea cardului de sănătate, a sistemului informatic integrat şi se va desăvârşi prin introducerea pachetului minim de servicii pentru fiecare asigurat, a declarat, duminică, premierul Emil Boc...