Cele mai citite
 


Violenţe în Siria: PNUD suspendă un program de ajutor
luni, 2 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare /PNUD/ a anunţat sâmbătă suspendarea unui proiect de ajutor pe cinci ani destinat Siriei, care se confruntă cu o revoltă împotriva regimului lui Bashar al-Assad reprimată în sânge.
"Având în vedere evoluţiile" din Siria, agenţia a decis să îşi suspende planul de ajutor 2012-2017. "Decizia a fost luată de PNUD pentru a se asigura că noul program răspunde evoluţiei nevoilor poporului sirian", a indicat PNUD într-un comunicat, citat de AFP.

În prezent, PNUD cheltuieşte cel puţin un milion de dolari pe an în Siria. Agenţia a lucrat până acum în colaborare cu guvernul Assad pentru a sprijini creşterea economică, îmbunătăţi sistemul judiciar şi administrativ, precum şi managementul de mediu şi de prevenire a catastrofelor, şi lupta contra SIDA, precizează comunicatul.

Noul plan de asistenţă pe cinci ani pentru perioada 2012-2017 urma să fie supus în iunie acordului celor 36 de membri ai consiliului de administraţie al PNUD.

"Datorită evoluţiei evenimentelor în Siria, PNUD a considerat necesar să se abţină de a prezenta în consiliul de administraţie următorul program" pentru Siria, conchide comunicatul.

Şase persoane au fost ucise sâmbătă în oraşul Deraa asediat de şase zile de armata siriană, în timp ce militanţii se pregătesc de noi manifestaţii duminică, în a şaptea săptămână a unui protest fără precedent împotriva regimului lui Bashar al-Assad. AGERPRES/(Sorin Calciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Proiect de 3,5 milioane lei pentru extinderea unităţii de asistenţă medico-socială din Sălişte Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru a semnat, marţi, un nou contract de finanţare nerambursabilă prin care se va extinde sediul unităţii de asistenţă medico-socială din oraşul Sălişte, judeţul Sibiu, proiect în valoare totală de peste 3,56 milioane lei, potrivit unui comunicat al ADR Centru.
Sălaj: Apicultorii români, implicaţi într-un amplu proiect european de prevenire a distrugerii familiilor de albine Cercetători de la Institutul de Cercetare - Dezvoltare pentru Apicultură şi trei apicultori din Cluj, Mureş şi Harghita sunt implicaţi în cel mai mare proiect european de prevenire a pierderilor de familii de albine datorate varozei şi distrugerii fondului genetic local.
Fondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi paludismului speră să acopere 85% din nevoi în 2016 Fondul mondial de luptă împotriva SIDA, tuberculozei şi paludismului speră ca, până în 2016, să poată îngriji 85% dintre persoanele care au nevoie de tratament, a afirmat vineri directorul executiv al Fondului, Mark Dybul, potrivit AFP.
Sălaj: Proiect de combatere a consumului de droguri rândul adolescenţilor Un proiect ce îşi propune formarea şi dezvoltarea în rândul a 700 de elevi din Sălaj a unor abilităţi de viaţă necesare luării unor decizii informate, corecte şi responsabile în legătură cu consumul de tutun, alcool şi droguri va fi implementat în perioada februarie - iunie 2015, pentru al treilea an...
Proiect de prevenire a HIV în rândul utilizatorilor de droguri injectabile Conducerea Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) şi reprezentanţi ai Oficiului Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) au evaluat, miercuri, stadiul de realizare a proiectului UNODC "Prevenirea HIV în rândul utilizatorilor de droguri injectabile". (Sursa: Agerpres)