Cele mai citite
 


Actorul Horaţiu Mălăele susţine un spectacol caritabil la Iaşi, pentru a ajuta o fetiţă să vadă
marţi, 3 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Marele actor Horaţiu Mălăele va susţine, vineri, la Teatrul Luceafărul din Iaşi, un spectacol în scop caritabil, pentru a ajuta o fetiţă cu grave probleme de vedere.
Prof. Ligia Delia Grozdan, de la Departamentul Teatru din cadrul Universităţii de Arte George Enescu (UAGE) Iaşi, a menţionat, luni, că evenimentul cultural artistic intitulat ''...Merit să văd!'' constă preponderent într-o susţinere scenică a recitalului ''Sunt un orb'' de către Horaţiu Mălăele, un recital compus dintr-o pleiadă de poezii în care artistul vorbeşte despre dragoste picturală, de mamă, prin versurile lui Nichita Stănescu, Teodor Paca, George Topârceanu, Emil Brumaru, Mircea Micu, George Ţărnea, Geo Dumitrescu, Nazim Hicmet, Adrian Păunescu.
Cu ocazia evenimentului vor susţine momente artistice şi studenţi de la UAGE, dansatori de la Academia Show, precum şi elevi de la Palatul Copiilor din Iaşi.
Banii strânşi din spectacolul ''...Merit să văd!'' vor fi donaţi unei fetiţe de 12 ani, care se confruntă cu probleme grave de vedere. Aceasta va fi operată la o clinică oftalmologică din Cluj.
Fata s-a născut cu pleoapele lipite, suportând, până acum, trei intervenţii chirurgicale, în urma cărora i-a fost redată vederea într-o foarte mică măsură. Fetiţa este orfană de tată şi locuieşte împreună cu mama ei, aceasta având ca unică sursă de venit alocaţia copilului.
Evenimentul cultural-artistic, intitulat ''...Merit să văd!'' este organizat de echipa Focus, 18 masteranzi la Marketing şi Comunicare în Afaceri, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Universitatea ''Al. I. Cuza'' Iaşi, în parteneriat cu Asociaţia Rotaract Iaşi 2000 şi cu sprijinul unor sponsori.
Biletele se pot procura de la biroul de informaţii din Centrul Comercial Carrefour Felicia, de la membrii echipei Focus sau, în seara evenimentului, de la intrarea în Teatrul Luceafărul.
AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Intervenţie pentru salvarea unui nou născut cu malformaţii severe pe cord O echipă de chirurgi de la Institutul de Boli Cardiovasculare 'Prof. dr. George I.M. Georgescu' din Iaşi a efectuat în ultima perioadă mai multe intervenţii chirurgicale complexe la copii diagnosticaţi cu malformaţii severe de cord, cea mai dificilă intervenţie fiind realizată pe un nou născut de o săptămână...
Iaşi: Sute de studenţi medicinişti, prezenţi la conferinţa privind oportunităţile de consiliere Peste 400 de studenţi medicinişti din Iaşi au luat parte, marţi, la o nouă ediţie a conferinţei "Oportunităţi în abordarea interdisciplinară a consilierii studenţilor de medicină şi medicină dentară" din cadrul proiectului 'Consiliere profesionala pentru studenţii în medicina şi program integrat de practica...
Iaşi: Peste 1.600 de studenţi au finalizat studiile la UMF Peste 1.600 de studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr. T. Popa' din Iaşi au luat parte, marţi, alături de rude şi prieteni, la festivităţile de absolvire organizate de conducerea instituţiei de învăţământ superior.
Iaşi: Procurorii DNA verifică documente şi sisteme informatice privind înscrierea unor studenţi străini la UMF Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie verifică documente şi sisteme informatice privind înmatricularea unor studenţi străini în acest an universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa", a declarat pentru AGERPRES prof. univ. dr. Ioana Grigoraş, preşedintele Senatului Universităţii...
Iaşi: Proiecţii de spot-uri create de studenţi, pentru înfiinţarea unui centru pentru copiii cu autism Masteranzi ai Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, de la Universitatea ''Alexandru Ioan Cuza'' din Iaşi au lansat, luni, proiectul ''Let's roll!'', care are drept scop crearea unui centru de zi pentru copiii cu autism.
Demonstraţii practice pe un simulator 3D, pentru studenţii de la Stomatologie Studenţii de la Facultăţile de Medicină Dentară vor putea să dobândească experienţă profesională încă din anul III de studiu prin intermediul unui sistem de simulare asistată pe calculator 3D, a declarat prof.univ.dr. Norina Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină...