Cele mai citite
 


Arad: Aparatură medicală de ultimă generaţie donată Universităţii 'Vasile Goldiş'
marţi, 3 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" din Arad a primit luni din partea Universităţii din Pecs şi a Consorţiului Social şi Medical "Del Borsodi" din Miskolc (Ungaria) o importantă donaţie constând în aparatură medicală de ultimă generaţie şi anume un dispozitiv de măsurare în geriatrie preventivă şi unul bio-cibernetic.
"Procesul de îmbătrânire ţine de problemele curente ale societăţilor moderne. Din perspectiva occidentală actuală, îmbătrânirea este privită ca un proces de facto şi, tocmai de aceea, instituţiile responsabile cu acest lucru sunt fie de natură socială fie de natură medicală. Contrar acestei viziuni, din punct de vedere funcţional procesul de îmbătrânire poate fi încetinit, pierderea unor funcţii ale organismului nefiind uniformă. Acest proces biologic de îmbătrânire poate fi monitorizat pas cu pas, cu ajutorul unor dispozitive adecvate, de tipul celor primite ca donaţie din Ungaria", a afirmat, într-o conferinţă de presă, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al UVVG.
Potrivit prof. dr. Lorant Kelenyi, membru al Academiei de Ştiinţe din Ungaria, utilizarea acestui dispozitiv de măsurare în geriatrie înseamnă monitorizarea procesului de îmbătrânire şi identificarea acelor funcţii care necesită o atenţie sporită şi a căror îmbunătăţire pot readuce echilibrul fizic şi psihic al organismului.
"Cele două dispozitive vor fi folosite de secţia de neurologie de la Spitalul Judeţean, Centrul de Chirurgie Laparoscopică 'Sfântul Gheorghe', precum şi la Centrul de cercetări al bolii Alzheimer de la Socodor, judeţul Arad", a adăugat Aurel Ardelean.
Prof. dr. Lorant Kelenyi şi prof. dr. Gabor Lednyiczky de la compania Hippocampus - BRT Ltd au primit, cu acest prilej, Diploma de excelenţă a UVVG. AGERPRES - FOTO PE FLUX/(A - Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: În această săptămână, îşi începe activitatea Clinica de chirurgie cardiacă şi vasculară din cadrul UVVG Din această săptămână, în municipiul Arad îşi va începe activitatea Clinica de Chirurgie Cardiacă şi Vasculară, care va funcţiona în cadrul Centrului de chirurgie laparoscopică ''Sfântul Gheorghe'' al Universităţii de Vest ''Vasile Goldiş'' Arad.
Arad: A fost inaugurat Centrul de chirurgie laparoscopică 'Sfântul Gheorghe' Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş', în parteneriat cu societatea Terapeutica din oraşul Chişineu Criş, a inaugurat, luni, Centrul de chirurgie laparoscopică 'Sfântul Gheorghe' din municipiul Arad, unul dintre cele mai moderne de acest fel din România, care va funcţiona în regim de clinică universitară...
Arad: Cercetători francezi şi români dezbat tehnici de vârf în tratarea cancerului şi al maladiilor Alzheimer şi Parkinson La Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' din Arad a început cea de-a XIX-a ediţie a Şcolii de vară francofone internaţională 'Profesor emerit Jean Montreuil', cu tema 'Patologie şi Farmacologie moleculară. Biotehnologii'.
Arad: Aparatură medicală de peste jumătate milion de euro adusă la noua secţie de cardiologie de la SCJU Aparatură medicală în valoare de peste 500.000 euro a fost descărcată, marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, pentru dotarea noii secţii private de cardiologie intervenţională care va funcţiona în cadrul unităţii medicale.
Demonstraţii de chirurgie laparoscopică Cluj-Napoca, 13 mai /Agerpres/ - Peste 100 de medici chirurgi din ţară au participat, vineri, în cea de-a doua zi a unui atelier de lucru dedicat chirurgiei laparoscopice colorectale, la demonstraţiile practice realizate de renumitul profesor Norbert Runkel, de la Universitatea din Freiburg (Germania)...
Arad: Aparat pentru tratarea bolii Alzheimer, achiziţionat de Universitatea de Vest Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' Arad a achiziţionat un aparat de ultimă generaţie pentru tratamentul pacienţilor suferinzi de boala Alzheimer.