Cele mai citite
 


Ben Laden, identificat graţie unei mostre ADN prelevate de la una dintre surorile sale
marţi, 3 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un test ADN a confirmat că persoana ucisă de trupele speciale americane este cu adevărat liderul Al Qaida, Osama ben Laden, a anunţat luni un responsabil american, transmit agenţiile internaţionale de presă.
Anterior, postul de televiziune american ABC, citat de http://ecodiario.eleconomista.es, a relatat că ben Laden a fost identificat graţie unei mostre de ADN obţinută de la una dintre surorile sale, care a murit de cancer în SUA. Mostra a fost păstrată pentru situaţia în care ar fi fost necesară în procesul de verificare a identităţii liderului Al Qaida.

Forţele americane au transportat, cu ajutorul unui elicopter, corpul neînsufleţit al lui ben Laden până în Afganistan, unde ADN-ul său a fost comparat cu cel al surorii sale. Ulterior, cadavrul lui Osama ben Laden a fost aruncat în mare, din câte se pare pentru a respecta un obicei musulman.

Potrivit postului ABC, ben Laden a fost împuşcat în cap, iar apoi a mai primit încă un glonţ, pentru ca trupele speciale să fie sigure că liderul Al Qaida este mort.AGERPRES/(Magdalena Tănăsescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un test ADN care ar oferi informaţii despre durata vieţii stârneşte controverse Cu 500 de euro, un test ADN care ar oferi informaţii despre speranţa de viaţă urmează să fie comercializat în Marea Britanie. Este o veste care a stârnit controverse, scrie site-ul maxisciences.com.
În SUA a fost autorizată vânzarea de teste ADN care depistează riscul diferitelor maladii La doi ani după ce a fost forţată de agenţia medicamentelor din SUA (Food and Drug Administration, FDA) să stopeze comercializarea de kituri pentru analize ale ADN-ului care pot determina riscul de boli, compania '23andMe' a primit undă verde pentru a vinde către public noi teste, informează agenţia...
SUA: Lansarea celui mai amplu studiu de testare clinică pentru tratamente personalizate contra cancerului Bolnavi în stadiu avansat de cancer vor primi tratamente personalizate, care vor lua în calcul mai ales mutaţii specifice ale tumorilor şi mai puţin tipul maladiei, în cadrul celui mai amplu şi riguros studiu de testare clinică realizat până în prezent în acest domeniu, a anunţat National Cancer Institute...
Caz rarism de gemeni cu taţi diferiţi descoperit în Vietnam la un test ADN Un caz extrem de rar de gemeni născuţi din taţi diferiţi a fost dezvăluit marţi de către autorităţile sanitare din Vietnam, citate de agenţia France Presse.
Un posibil adulter pe linia dinastică a regelui Richard al III-lea descoperit cu ajutorul unui test ADN Oamenii de ştiinţă afirmă că există "dovezi incontestabile" că scheletul găsit sub o parcare din oraşul Leicester în anul 2012 aparţine regelui Richard al III-lea, însă testele ADN ridică semne de întrebare cu privire la nobleţea unora dintre succesorii acestuia, potrivit unui studiu publicat marţi în...
Curtea Supremă americană îşi pune problema proprietăţii asupra ADN-ului uman Atunci când ni se ia sânge pentru analize sau când suntem supuşi unei biopsii, sau oricărei alte proceduri medicale care implică prelevarea unei părţi din organismul nostru care conţine informaţia noastră ADN, suntem noi încă proprietarii acelei informaţii genetice? Iată întrebarea la care încearcă să...