Cele mai citite
 


Botoşani: Consilierii judeţeni convocaţi, marţi, în şedinţă extraordinară pentru a discuta comasarea spitalelor
marţi, 3 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierii judeţeni din Botoşani se vor reuni, marţi, în şedinţă extraordinară, pentru a dezbate proiectul de comasare a spitalelor din judeţ, a declarat, luni, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Mihai Ţâbuleac.
Proiectul privind iniţierea procedurii pentru transferul managementului asistenţei medicale, desfiinţarea şi reorganizarea unor unităţi sanitare publice cu paturi din judeţul Botoşani este analizat pentru a doua oară în ultimele cinci zile, după ce joia trecută a fost respins de opoziţia majoritară.
Iniţiativa preşedintelui CJ urmăreşte transferul Spitalului de Pneumoftiziologie din municipiul Botoşani şi al Spitalului Orăşenesc Săveni din subordinea autorităţilor locale în subordinea CJ, dar şi comasarea acestora cu Spitalul Judeţean "Mavromati".
Comasarea priveşte, de asemenea, şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie şi Spitalul de Copii.
"Proiectul reprezintă singura posibilitate ca, raportat la strategia actualului Minister al Sănătăţii, judeţul să rişte cât mai puţin şi să beneficieze de o finanţare cât mai bună din fondurile de asigurări de sănătate. Popular, înseamnă că decât mai multe spitale la categoria cea mai mică, mai bine un spital la o categorie superioară de clasificare", a afirmat Ţâbuleac.
Preşedintele CJ susţine că a discutat importanţa comasării cu liderii sindicali şi politici, în speranţa că proiectul va fi aprobat. AGERPRES/ (A - Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Spitalul Judeţean "Mavromati" aşteaptă aprobarea noii structuri organizatorice după comasare Noua structură organizatorică a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani, rezultată din comasarea cu Spitalul de Copii, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie şi Spitalul de Psihiatrie, nu a fost aprobată de Ministerul Sănătăţii, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele...
Botoşani: Spitalul Judeţean 'Mavromati' ar putea deveni cel mai mare spital din ţară Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' ar putea deveni, în urma comasării cu Spitalul de Psihiatrie, Spitalul de Copii şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie, cel mai mare spital din ţară. Managerul instituţiei, medicul Ovidiu Mimor, a anunţat, joi, că noua organigramă a instituţiei, prevede existenţa...
Botoşani: Comasarea spitalelor, respinsă pentru a doua oară de membrii Consiliului Judeţean Comasarea principalelor spitale din judeţul Botoşani a fost respinsă, pentru a doua oară în ultimele cinci zile, în urma votului negativ dat, marţi, de consilierii judeţeni. Reuniţi în şedinţă extraordinară, membrii Consiliului Judeţean (CJ) au votat împotriva transformării Spitalului de Obstretică şi...
Botoşani: Comasarea spitalelor, respinsă de consilierii judeţeni Comasarea Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani cu Spitalul de Copiii, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Obstretică şi Ginecologie nu va avea loc, în urma votului negativ de joi dat de consilierii judeţeni.
Botoşani: Comasarea spitalelor, aprobată de consilierii judeţeni Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" va prelua, prin comasare, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie, Spitalul de Copii şi Spitalul de Psihiatrie, potrivit unei hotărâri adoptate, luni, de Consiliul Judeţean (CJ) Botoşani.
Botoşani: Sindicaliştii din Spitalul Judeţean ies în stradă pentru a cere comasarea cu alte trei spitale Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani vor picheta, pe 29 septembrie, Consiliul Judeţean (CJ), a declarat liderul sindical al spitalului, Lia Temciuc.