Cele mai citite
 


Brăila: Spitalul Judeţean pregăteşte săli de operaţie, pe care să le închirieze contra cost
marţi, 3 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila pregăteşte săli de operaţie dotate cu aparatură de ultimă generaţie, pe care să le închirieze contra cost, medicilor din afara unităţii, care doresc să realizeze intervenţii chirurgicale, după cum a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
'Pregătim o schemă după model american, ca strategie, cu săli de operaţii, care pot fi închiriate de spital celor care sunt de meserie şi fac proba că sunt chirurgi şi au o anumită activitate. Ei vor veni cu bolnavul, iar noi vom pune la dispoziţie sălile de operaţii, contra cost. Sperăm ca în doi ani de zile, după ce spitalul va avea suficiente săli de operaţie moderne, să punem în practică această idee', a spus Stancu.
Preşedintele CJ Brăila a mai spus că, din informaţiile pe care le deţine, nu este nevoie de o legislaţie specială care să-i permită să pună în practică acest proiect, mai ales că actualele reglementări pe linie medicală nu interzic asemenea practici.
'Legislaţia permite. Atât timp cât noi îi dăm medicului instrumentarul sterilizat, asistenţi, poate chiar şi mâna a doua pentru doctorul care face operaţia. Partea post-operatorie tot spitalul o va asigura, la fel şi Terapia Intensivă', a mai spus Stancu.
CJ Brăila va investi anul acesta aproximativ 30 de milioane de lei în Spitalul Judeţean de Urgenţă, pentru modernizarea şi dotarea secţiilor de Terapie Intensivă, Neurochirurgie, Pediatrie şi Cardiologie, după cum a declarat preşedintele CJ Brăila.
'Vrem să avem o Terapie Intensivă care să rezolve problemele brăilenilor. În prima şedinţă de CJ se va intra cu investiţia pentru sălile de operaţie. Sunt într-o fază avansată şi demersurile pentru secţiile de Pediatrie şi Cardiologie. Ne-am propus să facem şi o secţie de Neurochirurgie dotată ultramodern. Sunt 250-300 de miliarde lei vechi pe care îi vom cheltui în 2011 pentru investiţii în Spitalul Judeţean', a explicat Stancu.
CJ Brăila are în derulare şi un proiect de înfiinţare în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă a unui centru de excelenţă pentru chirurgia urechii, nasului şi gâtului, dotat la standarde internaţionale, proiect care urmează după inaugurarea unicului centru de tratament complet al glaucomului, eveniment care a avut loc duminică, 10 aprilie.
Centrul Judeţean de Glaucom este o investiţie în valoare de peste 200.000 de euro, realizată în exclusivitate din bugetul CJ Brăila, dotările pentru diagnosticarea şi tratarea glaucomului fiind la nivelul anului 2011.
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a fost inaugurat, în iulie 2010, un Centru de Imagistică în valoare de două milioane de euro, dotat cu aparatură medicală de ultimă generaţie, investiţie suportată tot din bugetul CJ Brăila.
Centrul este dotat cu 'Echipament de imagistică medicală prin rezonanţă magnetică nucleară, pentru întregul corp RMN', 'Echipament de imagistică medicală - osteodensiometru DXA - pentru măsurarea densităţii osoase', 'Echipament de litotripsie cu localizare cu raze X', 'Echipament destinat diagnosticului imagistic prin tomografie computerizată - CT' şi 'Ecograf Doppler color, pentru utilizarea multiplă de înaltă performanţă'. AGERPRES/(A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: CJ va investi anul acesta 30 milioane lei în modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Brăila va investi anul acesta aproximativ 30 milioane lei în Spitalul Judeţean de Urgenţă, pentru modernizarea şi dotarea secţiilor de Terapie Intensivă, Neurochirurgie, Pediatrie şi Cardiologie, după cum a declarat preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Senatorul Ion Rotaru: Spitalul Judeţean Brăila are şanse reale să obţină categoria a II-a la acreditare Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, Ion Rotaru, susţine că Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila are şanse reale să obţină categoria a II-a, deoarece întruneşte toate condiţiile pentru acreditarea în această categorie.
Brăila: Consiliul Judeţean a contestat încadrarea Spitalului Judeţean în categoria a III-a Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a trimis la Ministerul Sănătăţii contestaţia privind încadrarea Spitalului Judeţean de Urgenţe Brăila în categoria a III-a, solicitând autorităţilor sanitare centrale să reanalizeze...
Brăila: CJ contestă încadrarea Spitalului Judeţean de Urgenţe în categoria a III-a Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a anunţat că va contesta decizia Ministerului Sănătăţii de încadrare a Spitalului Judeţean de Urgenţe Brăila în categoria a III-a şi că va solicita autorităţilor sanitare centrale să reanalizeze dosarul şi să acorde spitalului categoria...
Brăila: Cinci săli de operaţie de peste 1,5 milioane euro, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Cinci săli de operaţie în valoare totală de peste 1,5 milioane de lei, modernizate la standarde occidentale, vor fi inaugurate în perioada imediat următoare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, după cum a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Preşedintele PNL Brăila: Clasificarea spitalelor a fost o ocazie de răzbunare politică Preşedintele PNL Brăila, Cătălin Boboc, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că ideea clasificării spitalelor a fost o ocazie de răzbunare politică, în opinia sa, aceste categorii nefiind acordate pe merit.