Cele mai citite
 


Executivul investeşte 1,6 miliarde de lei în principal pentru construcţia de spitale noi, până în 2013
marţi, 3 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul îşi propune să investească peste 1,6 miliarde de lei în perioada 2011-2013 pentru demararea construcţiei a 21 de spitale noi şi pentru modernizarea unor institute de sănătate existente, potrivit Programului Naţional de Reforme (PNR) adoptat recent de Executiv.
Alocările menţionate sunt prevăzute pentru "dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii unităţilor sanitare prin demararea construcţiei a 15 spitale judeţene de urgenţă şi 6 spitale regionale noi, dar şi prin continuarea investiţiilor la Institutele Regionale de Oncologie din Iaşi şi Timişoara, extinderea spitalelor municipale din Sebeş şi Fălticeni", se arată în PNR 2011-2013.
Alţi 61 de milioane de euro vrea Guvernul să investească pentru reabilitarea secţiilor de obstetrică ginecologie şi neonatologie din 20 de spitale şi a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) Târgu Mureş, prin programul "Reforma sectorului sanitar - faza a II-a". Perioada de implementare a acestor proiecte este jumătatea anului 2010-jumătatea anului 2012.
De asemenea, Guvernul dezvoltă proiecte pentru dotarea cu aparatură şi echipamente medicale a secţiilor care acordă servicii mamei şi nou-născutului din aproximativ 70 de spitale şi dotarea cu echipamente medicale a UPU şi secţiilor de cardiologie din 65 de spitale. Pentru aceste programe, Guvernul urmează să cheltuiască 723 de milioane de lei, la care se adaugă 15 milioane de euro din fonduri europene nerambursabile, până la finalul anului 2013.
Toodată, Executivul îşi propune să cumpere până la 6 elicoptere şi 681 de ambulanţe şi autosanitare pentru serviciile de urgenţă, până în anul 2013. AGERPRES/(AS - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cioloş: Vom investi în patru centre de arşi la Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti Guvernul va finanţa anul viitor un program naţional pentru arşi, urmând să fie făcute investiţii în patru centre de profil la Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti, a anunţat miercuri premierul Dacian Cioloş.
Timiş: Unităţile de urgenţă ale Spitalelor Municipal şi Judeţean vor intra în procese de modernizare Secţiile de Primiri Urgenţe (UPU) ale Spitalelor Municipal şi Judeţean Timişoara vor intra în acest an în ample procese de modernizare, o parte a banilor necesari fiind de la Uniunea Europeană.
Noua Unitate de Primiri Urgenţe din Târgu Mureş ar putea fi inaugurată în luna septembrie Noua Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) de la parterul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş ar putea fi inaugurată în luna septembrie, cu 11 luni de întârziere, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, prefectul judeţului Mureş, Alexandru Petru Frătean.
Victor Ponta: Programul UPU-SMURD de la Târgu Mureş trebuie continuat Programul de înfiinţare a UPU-SMURD de la Târgu Mureş trebuie continuat, trebuie să avem astfel de centre şi în alte oraşe ale ţării, cel puţin la nivel regional, a declarat premierul Victor Ponta, sâmbătă, la Târgu Mureş, la inaugurarea celei mai moderne Unităţi de Primiri Urgenţe.
Olt: Consiliul Judeţean alocă fonduri pentru modernizarea UPU de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Consilierii judeţeni au aprobat joi documentaţia pentru extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina.
IUBCvT Târgu Mureş urmează să efectueze primul transplant de cord din acest an Medicii din cadrul Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş urmează să efectueze, joi, primul transplant de cord din acest an, în urma unei prelevări de organe realizate la Iaşi, a anunţat şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară şi Cardiologie Pediatrică, prof...