Cele mai citite
 


Gorj: Amenzi în valoare de 36.000 lei pentru angajatorii depistaţi că foloseau munca la negru
marţi, 3 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de opt angajatori din judeţ au fost depistaţi de inspectorii de muncă folosind muncitori care nu aveau forme legale de angajare, aceştia fiind sancţionaţi cu zeci de mii de lei pentru nerespectarea legislaţiei privind relaţiile de muncă.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ITM Gorj, Gheorghiţa Cusma, cele opt societăţi care utilizau munca la negru având 11 persoane care lucrau fără a avea forme legale de angajare au fost sancţionate cu suma de 36.000 lei. Acestea aveau ca obiect de activitate comerţul, pază, exploatări forestiere şi taximetrie.
"În ceea ce priveşte controalele în domeniul relaţiilor de muncă, au fost efectuate opt controale la tot atâţia angajatori şi au fost aplicate, în total, 13 sancţiuni contravenţionale, dintre care 9 amenzi în valoare de 39.500 lei. Au fost efectuate şi în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă 26 de controale, fiind aplicate 42 de sancţiuni în valoare de 5.000 lei. Principalele motive pentru aplicare sancţiunilor au fost instruire necorespunzătoare a personalului, neefectuarea controlului medical periodic, neasigurarea dispozitivelor de protecţie la organele aflate în mişcare, la echipamentele de muncă, neefectuarea evaluării riscurilor", a precizat Gheorghiţă Cusma.
Inspectorii ITM Gorj vor intensifica în perioada următoare controalele pentru depistarea muncii la negru, având în vedere faptul că noul cod al muncii intrat în vigoare prevede sancţiuni foarte aspre atât cu cei care folosesc munca la negru, cât şi cu cei care acceptă să lucreze în astfel de condiţii. AGERPRES/(AS-Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Opt angajatori au fost sancţionaţi cu 90.000 lei pentru muncă la negru Un număr de opt angajatori din judeţ au fost sancţionaţi cu amenzi de circa 90.000 lei după ce au fost depistaţi de inspectorii de muncă folosind persoane care nu aveau forme legale de angajare.
Ziua mondială a securităţii şi sănătăţii în muncă, marcată în judeţe Ziua mondială a securităţii şi sănătăţii în muncă (SSM), a cărei temă, în acest an, este "Sistemul de Management al SSM: Un instrument pentru o îmbunătăţire continuă", a fost marcată joi în judeţe prin seminarii (judeţele Gorj, Mureş), simpozioane (judeţul Teleorman) sau lansarea unui plan de prevenţie...
Gorj: Zeci de amenzi aplicate de reprezentanţii ISU în urma controalelor de prevenire la unităţile medicale din judeţ Reprezentaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au efectuat, de la începutul anului şi până în prezent, 12 controale de prevenire la unităţile medicale cu paturi de pe raza judeţului, fiind aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale pentru neregulile depistate, a declarat luni, în...
Gorj: Opt persoane depistate muncind fără forme legale de angajare Inspectorii de muncă au efectuat 40 controale pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale de angajare, depistând opt persoane care munceau la negru, a precizat, luni, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, George Romanescu.
Amenzi de peste 185.000 de lei, pentru utilizarea necorespunzătoare a produselor fitosanitare Amenzi de peste 185.000 de lei au fost aplicate, în ultimele două luni, în cadrul unor controale efectuate în 24 de judeţe, pentru a verifica modul în care este respectat regimul produselor de protecţie a plantelor, a informat, duminică, Inspectoratul General al Poliţiei Române.
IGSU: Aproximativ 3.000 de sancţiuni aplicate în această săptămână, în urma a 1.180 de controale Personalul specializat din componenţa serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă a desfăşurat, în această săptămână, 1.180 de controale la nivel naţional, în urma cărora au fost aplicate 2.905 sancţiuni contravenţionale - 2.344 avertismente şi 561 amenzi -, în cuantum de 2.227.904 lei, informează...