Cele mai citite
 


În mod surprinzător, Omega-3 favorizează o formă agresivă de cancer de prostată
marţi, 3 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deşi nutriţioniştii recomandă includerea în alimentaţie a produselor bogate în Omega-3, deoarece scade nivelul de colestrol şi previne cancerul, un recent studiu american arată că acest acid nu este chiar atât de sănătos precum se spune şi că poate favoriza dezvoltarea unei forme agresive de cancer de prostată, relatează The Globe and Mail.
'Am fost de-a dreptul surprinşi de această descoperire pentru că, dimpotrivă, credeam că Omega-3 reduce ritmul de evoluţie a cancerului', a declarat Theodore M. Brasky, de la Fred Hutchinson Cancer Research Center din Seattle.

La baza acestui studiu se află date privind 19.000 de bărbaţi de peste 55 de ani, implicaţi în experimente vizând cercetarea proprietăţilor anticancerigene ale medicamentului Finasterid, cunoscut şi sub numele comercial de Proscar.

Analizele au arătat că la bărbaţii în al căror sânge a fost detectat un nivel mai ridicat de acid docosahexaenoic, de tipul Omega-3, riscul de a dezvolta o formă agresivă de cancer de prostată era de 2,5 ori mai mare decât în cazul celorlalţi.

În mod surprinzător, bărbaţii în al căror sânge s-au înregistrat niveluri ridicate de grăsimi trans nesănătoase, asociate de regulă cu multe procese inflamatorii, riscul de a dezvolta acest tip de cancer era cu 50% mai mic. Oamenii de ştiinţă încă nu pot găsi o explicaţie a acestui fapt.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cancer de prostată: fumatul măreşte riscul de recidivă şi deces Bărbaţii bolnavi de cancer de prostată şi care fumează în momentul diagnosticării, întâmpină un risc mult mai mare de recidivă a tumorii după un tratament şi de deces, conform unui studiu publicat marţi în revista Journal of the American Medical Association (JAMA), transmite AFP.
Vasectomia nu creşte riscul de cancer de prostată (studiu) Vasectomia, o intervenţie chirurgicală la care apelează bărbaţii care nu doresc să aibă copii, nu creşte riscul de a face cancer de prostată, a anunţat, marţi, American Cancer Society, potrivit Mail Online.
Risc crescut de cancer de prostată pentru bărbaţii care consumă o băutură carbogazoasă pe zi (studiu) Bărbaţii care consumă echivalentul unei doze de băuturi răcoritoare carbogazoase pe zi se confruntă cu un risc crescut de îmbolnăvire de cancer de prostată, conform unui studiu medical suedez, transmite AFP.
SUA: Descoperire promiţătoare pentru tratarea cancerului de prostată (studiu) O genă extrem de importantă, numită GATA 2, care favorizează rezistenţa la chimioterapie în cazurile de cancer de prostată a fost identificată de o echipă internaţională de cercetători de la Spitalul Mount Sinai din New York, relatează EFE, menţionând că această descoperire permite un nou tratament,...
Dieta mediteraneană reduce riscul de cancer la prostată (studiu) Pacienţii care suferă de cancer la prostată ar trebui să includă în alimentaţie marile principii ale regimului mediteranean, adică multe fructe şi legume, cereale şi leguminoase, o cantitate scăzută de carne roşie, peşte şi produse lactate, puţin vin roşu la masă şi ulei de măsline ca aport principal...
Calviţia timpurie, semn de risc de cancer de prostată Oamenii de ştiinţă francezi au descoperit în urma unui studiu că bărbaţii care încep să sufere de calviţie în jurul vârstei de 20 de ani sunt mai predispuşi la cancer de prostată decât ceilalţi, conform unui articol apărut în ultimul număr al revistei Annals of Oncology, citat de site-ul Medpage Today...