Cele mai citite
 


Investiţii guvernamentale de cca 1,274 miliarde de euro pentru accesul persoanelor defavorizate la sănătate
marţi, 3 mai 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul îşi propune să investească cca 1,274 miliarde de euro /peste 5,2 miliarde de lei/ în perioada 2011-2013 pentru a asigura accesul persoanelor cu venituri reduse la serviciile de sănătate, inclusiv la clinici din străinătate, potrivit Programului Naţional de Reforme (PNR) adoptat recent de Executiv.
Concret, Executivul vrea să aloce suma menţionată pentru "implementarea programelor naţionale de sănătate care să răspundă problemelor de sănătate publică prioritare şi nevoilor grupurilor populaţionale vulnerabile".
"Printre domeniile prioritare aferente acestor programe se află monitorizarea factorilor determinanţi din mediul de viaţă şi muncă; intervenţii profilactice şi curative în domeniul sănătăţii femeii şi copilului; asigurarea tratamentului în străinătate pentru pacienţii cu afecţiuni ce nu pot fi tratate în ţară; asigurarea accesului la medicamentele acordate în ambulatoriu pentru pensionarii cu venituri realizate numai din pensii de până la 700 lei pe lună", se arată în PNR 2011-2013.
Elaborarea unui program de eficientizare a sistemului de sănătate va cuprinde informatizarea sistemului sanitar, aplicarea procesului de descentralizare în sistemul de sănătate, instruirea managerilor de spitale, reorganizarea şi eficientizarea spitalelor, dezvoltarea sistemului de asistenţă primară şi ambulatorie (centre de permanenţă, asocieri ale medicilor de familie în grupuri de practică, permanenţa la domiciliu, call-centre de urgenţe). Pentru aceste măsuri e prevăzută şi folosirea fondurilor europene.
În privinţa reorganizării şi eficientizării spitalelor, PNR 2011-2013 prevede inclusiv monitorizarea implementării Strategiei naţionale de raţionalizare a spitalelor şi a Planului naţional de paturi.
Programul Naţional de Reforme 2011-2013, care urmează să fie transmis Comisiei Europene, urmăreşte atingerea obiectivelor trasate la nivel european de Strategia 2020. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Guvernul investeşte 5,2 miliarde de lei pentru accesul persoanelor defavorizate la sănătate, în perioada 2011-2013 Guvernul îşi propune să investească peste 5,2 miliarde de lei în perioada 2011-2013 pentru asigurarea accesului persoanelor cu venituri reduse la serviciile de sănătate, inclusiv la clinici din străinătate, potrivit Programului Naţional de Reforme (PNR) adoptat recent de Executiv.
UPDATE Program de guvernare: Crearea de locuri de muncă, stimularea investiţiilor şi creşterea economică - principii pentru 2012 Prudenţa, responsabilitatea, echilibrul, crearea de locuri de muncă, stimularea investiţiilor şi creşterea economică rămân principiile de guvernare în anul 2012, după cum se precizează în programul de guvernare propus al Cabinetului Ungureanu.
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Diana Păun (Administraţia Prezidenţială): Avem nevoie de investiţii urgente şi sustenabile în infrastructura spitalicească România are nevoie de investiţii urgente şi sustenabile în infrastructura spitalicească, de la echipamente performante până la clădiri şi spaţii corespunzătoare, a declarat luni Diana Păun, consilier de stat la Departamentul Sănătate Publică din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.